Pazarda 15 Nisan beklentisi

Pazar tezgahlarında bazı ürünlerin fiyatları düşmeye başlarken, geçen yılın zam şampiyonu hala göz yaşartıyor. Pazarcılar, 15 Nisan’dan itibaren yeni ürünlerin tezgaha inmesiyle fiyatların aşağı çekileceğini belirtiyor.

Pazarda 15 Nisan beklentisi

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Tanzim satış noktaları açılmasına rağmen marketlerde fiyatlar cep yakmaya devam ediyor. Pazarlar da ise ateş bir nebze de olsa sönmüş durumda. Satışların oldukça düşük olduğuna işaret eden pazarcı esnafı, 15 Nisan’dan sonra yeni ürünlerin tezgahlara inmesiyle fiyatların aşağı çekileceğini belirtiyor.

Merinos Kapalı Pazar Yeri’nde dün tezgah açan pazarcı esnafı Hasan Mutlu, fiyatlar yüksek olduğu için vatandaşın alışverişe çıkmadığını söyledi. Tanzim noktalarının da satışlarını etkilediğine işaret eden Mutlu, ‘’Bu alanların kaldırılmasını istiyoruz. Fiyatların düşmesi için tanzim çözüm değil” dedi.

SİVRİ BİBER CEP YAKIYOR

15 Nisan’dan sonra yeni ürünlerin tarladan tezgahlara gelmesiyle yüksek seyreden fiyatların düşüşe geçeceğini ileri süren Mutlu, şuan patatesin 4-5 liradan, soğanın 5 liradan satışa sunulduğunu ifade etti. Aynı pazarda tezgahı bulunan Nihat Demirci de, yaz dönemi fiyatların düşeceğine dikkati çekerek, şuan halden uygun fiyata ürün alamadıklarını vurguladı. Demirci, dolma biberin 14 lira, sivri biberin 18 lira, kabağın ise 5 lira olduğunu anlattı.

SALATALIK 4 LİRAYA DÜŞTÜ

Satışların çok yavaşladığını dile getiren pazarcı Mevlüt Aslan, ‘’Üretici zor durumdayken fiyatların aşağı inmesi ancak mazot, gübre ve ilaç fiyatlarının düşmesiyle olur” diye konuştu. Çeri domatesin 10 liradan, salatalığın 4-5 liradan, portakalın ise 2,50 liradan satıldığını belirten Aslan, karpuzun 6 liradan, çileğin ise 10 liradan alıcı bulduğunu kaydetti.

Bir diğer pazarcı esnafı Hüseyin Arpa da, satışların 1-2 ay öncesine göre epey düştüğünün altını çizdi. Fiyatların geçen haftaya oranla bir miktar gerilediğini ifade eden Arpa, ‘’Salatalık 10 liradan 4 liraya, patlıcan 12 liradan 9 liraya, çilek 12-15 lira aralığından 7 liraya kadar düştü. Nisan ortalarından itibaren daha da aşağı iner” dedi.

İŞTE PAZARDAKİ SON FİYATLAR

Ürün Fiyat(TL)
Patates 4-5
Soğan 5
Karnabahar 5
Domates 5-7
Çeri Domates 10
Salatalık 4-5
Dolma Biber 14
Sivri Biber 18
Patlıcan 9
Kabak 5
Ispanak 4
Lahana(tane) 7
Mantar 10
Taze Fasulye 25
Elma 2.50
Muz 9
Portakal 2.50
Çilek 7-10
Karpuz 6

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X