Pazarın ateşi düşmüyor! Temmuzda kilosu 7 lira…

Temmuz ayının ortasında meyve sebze fiyatlarındaki yüksek seyir şaşırtıyor. Domateslerin üzerindeki etiketlerde rakam 3 liradan başlayıp 7 liraya kadar çıkarken, fasulye ve biber 5, patlıcan 4 liradan alıcı bekliyor.

Pazarın ateşi düşmüyor! Temmuzda kilosu 7 lira…

ASLIHAN AYDIN

Yaz mevsimine karşın pazarlardaki birçok meyve sebzenin fiyatı hala düşmüyor. Bir süre adları rekor zamlarla anılan patates ve soğanın fiyatı, geçen aya göre gerilerken, domatesin 7 liraya kadar çıkması dikkat çekti.

Pazarcılar, domatesin güneş yanığı ve doludan zarar gördüğü için fiyatının yüksek olduğunu vurguladı. İhsaniye’deki Cumartesi Pazarı’nda, şeftali 3-5 liradan, fasulye 4-5 liradan, kiraz, erik ve üzüm de 5 liradan satışa çıktı. Tezgahlara yeni gelen incir 10 liradan satılırken, barbunya 6-7 liradan, biber 5 liradan, patlıcan ise 4 liradan alıcı bekledi.

Uzun süredir yüksek fiyatıyla konuşulan patates ve soğanın ateşi ise biraz düştü. Patatese 2,5 liralık, soğana ise 4 liralık etiket konuldu. Pazarcı Fahri Yılmaz, fiyatların biraz daha gerilemesini beklediklerini ifade ederek, “Soğan iki hafta önceye kadar kilosu 7,5 liradan satılıyordu. Şu an 4 liralık fiyatı da yüksek. Onun da bir iki haftaya normal seviyesine gelmesini bekliyoruz” dedi. 

DOLU MAHSULÜ AZALTTI

Dün İhsaniye’de kurulan pazarda domates fiyatların düşmek bir yana artması dikkat çekti. Geçen ay 2-3 liradan satılan domatesin kilogram fiyatının 7 liraya kadar çıkması tüketicileri şaşırttı. Pazarcı Zekeriya Öztürk, maliyetlerin artmasından yakındı. İşçi yevmiyeleri, mazot, poşet masrafı nedeniyle giderlerinin çok olduğunu dile getiren Öztürk, “Bir de domatesler dolu ve güneş yanığı nedeniyle zarar gördü. Benim 3 tarlam vardı, 2’si gitti. Bizim kendi ürünümüz olduğu için 3 liraya satabiliyoruz” ifadelerini kullandı. Pazarcı Suat Toktaş ise istenilen miktarda domates olmadığını ve çoğunu dolu vurduğunu kaydetti. Toktaş, 2 liraya satılan domatesin 6 liraya çıktığına işaret etti.

KARPUZ VE KAVUNA İLGİ BÜYÜK

Pazarlarda kavun ve karpuz bolluğu yaşanıyor. Karpuzun kilogramı 75 kuruş ile 1 lira arasında değişirken, kavun 2 liradan satılıyor. Pazarcılar söz konusu ürünlere talebin daha çok olduğunun altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X