Pençe Harekatı’nda 5 PKK’lı terörist daha etkisiz hale getirildi

Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe Harekatı’nda 5 terörist daha etkisiz hale getirildi. Harekatta etkisiz hale getirilen terörist sayısı 27 oldu.

Pençe Harekatı’nda 5 PKK’lı terörist daha etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından, Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde 27 Mayıs’ta başlayan Pençe Harekatı’na ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Buna göre, harekatta 5 PKK’lı terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 27 oldu.

Terör hedefleri imha edildi

Hakurk bölgesinde başarılı şekilde süren harekatta savaş uçakları, gece gerçekleştirdikleri atışlarla terör hedeflerini imha etti.

Ayrıca, PKK’lı bölücü teröristlere ait sığınaklarda bir AK-47 tüfek ve 8 şarjör, 4 el bombası, 2 el yapımı patlayıcı (EYP) kumandası, yaklaşık 600 mayonlu ve mayonsuz BKC makineli tüfek mühimmatı, toprağa gömülü 2 varilde binden fazla doçka mühimmatı ve mühimmatla sarılı biksi makineli tüfeği ele geçirildi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X