Pense bulana kadar araç kül oldu

Bursa’da arkadaşını almaya giden bir kişi, aracından duman çıkınca kutup başlarını sökmek için pese bulana kadar arabası yanıp kül odu.

Pense bulana kadar araç kül oldu

Merkez Osmangazi İlçesi Yeni Yalova yolu üzerinde bir AVM önünde aniden yanmaya başlayan 16 JDL 85 plakalı araç, korkulu anlara neden oldu. AVM’ye yakın bir yerden arkadaşını almaya gelen araç sürücüsü Mustafa Sarı ve arkadaşı Osman Güvenli henüz araç içindeyken araçtan dumanlar çıkmaya başladı. Aracın yanmasını önlemek için acil kutup başlarını sökmek için iki arkadaş pense bulana kadar araç yapın kül oldu. 

İki arkadaşın pense aramak için ayrıldığı sırada alev almaya başlayan araç çevredekilerin şaşkın bakışları arasında yanıp kül oldu. AVM’den getirilen yangın tüpleri de çalışmayınca, alev topuna dönen araç kullanılamaz hale geldi. Daha sonra olay yerine gelen iki itfaiye aracının müdahale ettiği araç tamamen söndürülürken, kullanılamaz hale geldi. Ancak araç söndürüldükten sonra pense bulup gelen iki arkadaş ise, üzüntülü gözlerle söndürme çalışmalarını izledi. Olay yerine elen polis ekipleri de olayla ilgili çalışma başlattı. 

“PENSE ARAMAK İÇİN AYRILDIK”

 

Araç sahibi Mustafa Sarı, arkadaşını aramak için geldiğini belirterek, “Aracı çalıştırınca duman çıktığını gördük. Bende anahtar aramak için yolun karyısında ki bir lastikçiye gittim. Arkadaşım ise pense almaya gitti ama yetişemedik. Yandı araba, yapacak bir şey yor. Arabayı yanarken gördük. Ben oradan buraya gelene kadar yanmaya başladı. Başımıza daha önce böyle bir şey gelmemişti. İlk defa böyle bir şey başıma geldi.” dedi. 

Osman Güvenli ise “Arkadaşım iş çıkışı beni almaya geldi. Beni almaya geldiğinde marşa bastığımızda direksiyon kutusundan dumanlar çıkıyordu. Tamirciyi aradık, tamirci ‘acil kutup başlarını sökün’ dedi. Bizde kutup başlarını sökmek için kaputu açtığımızda vidalı olduğu için sökemedik. Biz de pense bulmak için ayrıldık, arkadaşım da başka yerden anahtar bulmak için ayrıldı. Ama biz gelene kadar araba alevler içinde kaldı.” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X