Pentagon açıkladı… Korkutan o iddia doğru çıktı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Beyaz Saray’ın olası İran tehditlerine karşı savunmayı artırmak için Orta Doğu’ya 10 bin asker göndermeyi planladığını açıkladı.

Pentagon açıkladı… Korkutan o iddia doğru çıktı

Pentagon yetkililerinin yaptığı açıklamada, Beyaz Saray’ın olası İran tehditlerine karşı savunmayı artırmak adına Orta Doğu’ya 10 bin asker gönderme planı yaptığını duyurduğu belirtildi.

AP’nin haberine göre yetkililer gönderilecek birliklerin savunma gücü olacağını ve bu kapsamda bölgedeki Patriot füzelerinin arttırılmasının ve İran’ı daha iyi gözlemleyebilmek için bölgeye daha fazla savaş gemisi gönderilmesinin de gündeme gelebileceğini söyledi.

ABD’li yetkililer İran’ın oluşturduğu tehdit ile ilgili detay açıklamazken, İran tarafının küçük teknelere füze yükleyebileceğini kaydetti.

ABD-İran hattında gerilim tırmanıyor

Son günlerde Tahran ve Washington arasındaki tansiyon yapılan açıklamalarla oldukça yükseldi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve ABD Başkanı Donald Trump’tan karşılıklı açıklamalar geldi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani resmi haber ajansı IRNA’da yer alan habere göre ABD ile yaşanan gerilimle ilgili “Bugünkü koşullar müzakereye uygun değil ve tercihimiz direnmekten yana” şeklinde konuşmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump Pazartesi günü Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı açıklamada İran’ın Ortadoğu’da ABD çıkarlarına ters düşen bir girişimde bulunması halinde “büyük bir güçle” karşılaşacağını söylemişti.

Washington ve Tahran arasında tansiyon, İran’ın 2015’te varılan nükleer anlaşmadan doğan yükümlülüklerinin bir kısmını askıya alacağını açıklamasının ardından yükseldi. İran’ın kararı sonrası anlaşmadan geçtiğimiz yıl tek taraflı olarak çekilen Trump yönetimi Körfez’e “İran tehdidini” frenlemek için savaş gemisi ve B-52 bombardıman uçakları gönderdi.

ABD Başkanı Donald Trump, 2015 yılında Tahran ile imzalanan nükleer anlaşmadan geçtiğimiz yıl çekilme kararı almış ve ardından İran’a yeniden yaptırım uygulamaya başlamıştı. İlk yaptırımlar Ağustos 2018’de, yaptırımların ikinci paketi ise 5 Kasım 2018’de devreye sokulmuştu. Washington, yaptırımların yanı sıra, İran Devrim Muhafızları’nı Nisan ayında “terör örgütü” ilan etmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X