Pentagon Afganistan destek fonunu Meksika duvarı için kullanacak

ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon), Afganistan ordusunu desteklemek amacıyla savunma bütçesinden ayrılan fonun bir kısmını, Meksika sınırına örülmesi planlanan duvarın inşaatı için kullanacağı bildirildi.

Pentagon Afganistan destek fonunu Meksika duvarı için kullanacak

Pentagon Sözcüsü Tom Crosson, konuyla ilgili yaptığı yazılı  açıklamada, “Ekibi ve Genelkurmay’dan aldığı tavsiyeyi inceledikten sonra, Bakan  Vekili (Patrick) Shanahan’ın 1,5 milyar dolar değerinde toplam 78,25 mile (126  km) varan Tuscon (Arizona) ve El Centro’daki (Teksas) dört ek projede çitlerin  yenilenmesini üstlenmeyi kabul ettiğini Kongre’ye bildirdik.” ifadesine yer  verdi.

Crosson, bu fonun Pentagon’un bütçesinde tasarruf ettiği faaliyetlerin  yanı sıra, bazı programlardaki değişiklik ve revizyonlardan sağlandığını  kaydetti.

Shanahan, Afganistan’dan kesilen destek fonunu teyit etti

Amerikan medyası da ABD’li yetkililere dayandırdığı haberlerde, 1,5  milyar doların 600 milyon dolarının Afgan güvenlik güçlerine sağlanması planlanan  fondan sağlandığını iddia etti.

Letonya Savunma Bakanı Dr. Artis Pabriks ile görüşmesi öncesinde  açıklamada bulunan ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan ise bu iddiayı  yalanlanmazken, söz konusu kaynağın bir kısmının Afganistan’daki bazı  programlardan geri çekildiğini teyit etti.

Shanahan, “Bunun bir kısmı, Afganistan’da arta kalan ya da tasarruf  edilen veya siz artık terminolojik olarak ne kullanmak isterseniz oradan kalan  fondan geldi.” ifadelerini kullandı.

İran’a mesaj

ABD’nin Orta Doğu’ya uçak gemisi ve bombardıman uçaklarını göndermesi  üzerine İran’ın davranışlarında bir değişiklik yapıp yapmadığına ilişkin bir  soruyu da yanıtlayan Shanahan, “İran’ın Amerikalılara veya menfaatlerimize  saldırması durumunda uygun bir yanıt alacağını anlaması önemli.” dedi.

İran’ın şu anda ne yaptığına dair bir şey söylemeyeceğini belirten  Shanahan, “Biz terörü yenmek, güvenlik için mücadele etmek için oradayız. Yer  altı örgütleri için oradayız ancak kendimizi de koruyacağız.” iddiasında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X