‘Performans’ açıklamasına Bursa’dan tam destek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ‘Performans sisteminin’ uygulanmayacağı yönündeki açıklaması Bursalı eğitimcileri sevindirdi. Açıklamayı olumlu bulan eğitimciler, Bakan’ın kararını desteklerken, bu sözleri ‘taahhüt’ olarak kabul ettiklerini söylediler.

‘Performans’ açıklamasına Bursa’dan tam destek

DERYA DEMİR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, ‘Öğretmen Performans Sistemi’ni uygulamayacakları açıklamasına, ilk tepki ve eylemlerin başladığı Bursa’dan da olumlu yanıt geldi. Performans Sistemi’me tepki olarak, aldıkları ortak eylem planı kararı doğrultusunda 2 bin kişilik yürüyüş yapan Bursa’daki eğitim sendikalarının başkanları, Bakan Selçuk’un açıklamasını olumlu bir adım olarak niteledi. 

“ÇALIŞANLA, ÇALIŞMAYAN AYIRT EDİLMELİ”

Eğitim-Bir Sen Şube Başkanı Numan Şeker, performans sistemine karşı olmadıklarını ancak çalışanla çalışmayanın ayırt edilmesi gerektiğini söyledi. Sisteme karşı duruşlarının değerlendirme kriterleri olduğunu vurgulayan Şeker, “Performans değerlendirmesini bu şekliyle kabul etmemiz mümkün değildi. Öğrencinin, velinin ve herkesin not verdiği bir sistemle öğretmenin performansı değerlendirilmez. Biz bunun geri çekileceğini düşünüyorduk ve yeni gelen bakanımız  bunun gibi birçok olmayacak şeyleri şimdiden geri çekmeye başladı. Performans sisteminin bu hali ile uygulanmayacak olması olumlu bir gelişme” diye konuştu. 

“TAAHHÜT KABUL EDİYORUZ”

Türk Eğitim Sen 2 No’lu Şube Başkanı Fatih Gümüş ise, Bakan Selçuk’un ilk adımlarını olumlu karşıladıklarını kaydederek, “Eğitim çalışanlarının çalışma ortamını bozacak bu sistemin kaldırılması olumlu bir adım. Bakan Selçuk’un bu söylediklerini taahhüt olarak kabul ediyoruz ve bu kararı destekliyoruz” dedi. 

“BENZER BİR SİSTEM UYGULANABİLİR”

Eğitim İş Başkanı Özkan Rona da, “Performans sisteminin uygulanmayacağı açıklandı ancak bunun yerine benzer bir sistem getirilebilir. Öğretmenlerin saygınlığını daha da azaltacak olan performans sisteminin uygulanmayacak olması eğitim camiası için çok önemli” ifadelerini kullandı. 

Eğitim-Sen Şube Başkanı Atakan Erdağı ise, “Eğitimde bu kadar sorun varken bu sistemin uygulanabilme imkanı yoktu. Zaten öğrenci ve velilerin bir puanlama yapması teknik olarak imkansızdı. Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan bu açıklamayı olumlu buluyoruz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X