Performans sistemine ortak eylem

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürürlüğe geçirilmesi planlanan “Öğretmen Performans Sistemi”ne tepki göstermek için Bursa’daki dört eğitim sendikası eylem planı hazırladı.

Performans sistemine ortak eylem

Eğitim İş, Eğitim Sen ve Türk Eğitim Sen Bursa Şubeleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanması planlanan Öğretmen Performans Sistemi’ne tepki göstermek için bir araya geldi. 

“Performans Sistemini Kabul Etmiyoruz” diyerek yola çıkan sendikalar, sistemin yürürlüğe girmemesi için karar verdikleri eylem planını açıkladı. Sendikalar bugünden itibaren Bursa merkez ve ilçelerinde birçok eyleme imza atacak ve eylemler sonucunda miting düzenleyerek sistemi kabul etmediklerini ifade edecekler.

“MÜCADELE EDECEĞİZ”

Eğitim Sen Şube Başkanı Atakan Erdağı, getirilecek sistem ile iktidar yanlısı olmayan öğretmenlerin tasfiyesinin yapılacağını söyledi. 

Sistemin iş barışını bozacağının altını çizen Erdağı, “Bu sistem iş yerlerindeki sistemi bozacak ve hangi sendikaya üye olursak olalım iş güvencesini kaybedeceğiz.

Getirilmesi planlanan sistem dünyanın hiçbir yerinde uygulanmamakta ve ülkemizde dayatılmaya çalışılmaktadır. Biz bu sistemin muhattabı olmayacağız ve mücadele edeceğiz” dedi. 

Milli Eğitim’de kötü zamanların yaşandığını vurgulayan Türk Eğitim Sen 2 No’lu Başkanı Selçuk Türkoğlu da, sorumluluğun öğretmene yüklenmeye çalıştığını söyledi.

Türkoğlu, “Bu ucube sistem devasa sorunların üzerini örterek, kamu çalışanlarının köleleştirmek için oluşturulmuştur. İsteğimiz eğitimdeki ana sorunların çözülmesidir” diye konuştu.

“SİSTEME HAYIR DİYECEĞİZ”

Sisteme karşı gelmek için dört sendikanın aldığı eylem planını anlatan Eğitim İş Şube Başkanı Özkan Rona ise, “Eylemlerimiz hazırladığımız ortak bildirilerin öğretmenler odasında aynı anda okunmasıyla başlayacak. Ardından eğitim çalışanlarımızla perşembe günü Erkek Lisesi önünde ortak bir basın açıklaması düzenleyeceğiz.

26-30 Mart tarihleri arasında belirlenen okulların önünde eylemlerimizi devam ettireceğiz. Bu çalışmalarımızın sonucunda yürüyüş ve büyük bir miting düzenleyerek  ‘sisteme hayır’ diyeceğiz” dedi. 

Türk Eğitim Sen 1 No’lu Başkanı Metin Öksüz de, “Öğretmenler eğitimin namusudur. Bakanlık namusuna sahip çıkmalıdır” diye ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMEN PERFORMANS SİSTEMİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından getirilmesi planlanan ‘Öğretmen Performans Sistemi’yle kamuda çalışan öğretmenlere, öğrenciler, veliler, zümre, idare ve okuldaki diğer öğretmenler tarafından not verilecek ve bu notlarla ortalamanın altında kalan öğretmenler meslek içi eğitim programına alınarak sınava tabii tutulacaklar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X