Peşmerge Suriye`ye girdi

Türkiye üzerinden Suriye`nin Kobani kentine girmek için bekleyen peşmerge birliklerinden bir ekip kente girdi. Şam, Ankara`yı Suriye`nin egemenliğini ihlal etmekle suçladı.

Peşmerge Suriye`ye girdi
Habur’dan Türkiye’ye giren ve Kobani’ye karayolundan ulaşacak ağır silahlı peşmerge konvoyu ile uçakla Şanlıurfa’ya gelen peşmerge grupları Suruç’ta sınır hattında buluştu.
 
Dün sabah saatlerinde Suruç’ta bekleyişini sürdüren peşmerge güçlerinden 10 kişilik bir ekip öğlene doğru ön saha çalışması için Kobani’ye gitti.
 
Peşmerge ekibi Kobani’de Irak’tan getirilen silahların nerede duracağı ve IŞİD’e karşı birliklerin nasıl pozisyon alacağının planlanması amacıyla sınırı geçerek Kürt kasabasına girdi.
 
‘TÜRKİYE SAYESİNDE OLDU’
 
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani de dan yaptığı açıklamada, ‘Türkiye’nin rızası ve yardımı, ABD’nin desteği olmasaydı peşmergenin Kobani’ye gitmesi mümkün değildi’ dedi.
 
Bu arada Kobani’de savaşmak üzere Habur sınır kapısından Türkiye’ye giren peşmerge, önceki gece uçakla Şanlıurfa’ya gelen ve Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınındaki özel alanda bekletilen peşmerge grubu ile buluştu. Peşmergelerin buradan Kobani’ye girmeleri bekleniyor.
 
SURİEYE’DEN KINAMA
 
ÖSO mensuplarının ve Kuzey Irak’tan gelen peşmergelerin Suriye’ye geçişine izin veren Türkiye’ye Şam’dan sert tepki geldi.
Bunu toprak bütünlüğünün ‘alenen ihlali’ olarak değerlendiren Suriye Dışişleri Bakanlığı’nın yayımladığı açıklamada, ‘Türkiye yabancı güçlerin ve terörist grupların Suriye’ye girmesine izin vererek bir kez daha komplocu rolünü gösterdi’denildi.
 
TÜRK ASILLI ÇOCUĞA IŞİD GÖZALTISI
 
Avusturya’da 14 yaşındaki Türk asıllı bir çocuk, patlayıcı madde yapımı hakkında internetten araştırma yaptığı ve Suriye’ye gitmeyi planladığı gerekçesiyle gözaltına alındı.
 
St. Pölten kenti savcılığı, çocuğun ‘bir terörist organizasyona üye olma şüphesi’ taşıdığını ve ‘IŞİD sempatizanı’ olduğunu ve suçlamaları kabul ettiğini açıkladı. Cezai sorumluluğun 14 yaşında başladığı Avusturya’da yetkililer çocuğun iki hafta daha gözaltında kalıp kalmayacağı hakkında iki gün içerisinde karar verecekler.
 
IŞİD 250 KİŞİYİ KATLETTİ
 
Irak ve Suriye’de terör estiren IŞİD, bölgedeki toplu infazlarından sonuncusunu Bağdat’ın kuzeybatısındaki Enbar’da gerçekleştirdi. IŞİD’in 250 kişiyi katlettiği iddia edildi.
 
Enbar Operasyonlar Komutanı Korgeneral Raşid Felih, IŞİD’in, Irak’ın Enbar kentinde Sünni Bunmer aşireti mensubu 250 kişiyi kaçırdıktan sonra infaz ettiğini söyledi. IŞİD’in infaz ettiği aşiret mensuplarının sayısıyla ilgili bazı kaynaklar daha farklı bilgiler geçiyor. Sayının çok daha fazla olduğu iddia ediliyor. Korgeneral Raşid Felih, infazedilen kişilerin 18 ile 60 yaş arası olduğunu ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X