Peşmerge’den IŞİD’e büyük operasyon

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerinin Kerkük’ün güneyinde terör örgütü IŞİD’e yönelik başlattığı operasyonlar sırasında çıkan çatışmalarda, 5’i Peşmerge 39 kişinin öldüğü bildirildi.

Peşmerge’den IŞİD’e büyük operasyon

Alınan bilgiye göre Peşmerge güçleri, bu sabah Kerkük’ün 55 kilometre güneyindeki Dakuk ilçesini elinde bulunduran IŞİD’e yönelik 3 bin kişilik geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyon sırasında 34 IŞİD militanı öldürülürken, 5 Peşmerge hayatını kaybetti, 13’ü de yaralandı.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da destek verdiği operasyon sonucu Dakuk ilçesindeki 11 köy ile 1 tepenin kontrolünün Peşmerge güçlerinin eline geçtiği belirtildi.

DAEŞ’ten kurtarılan bölgeler ise Dakuk ilçesine bağlı Ziglave, Elbu Yusuf, Til Raba, Gumbiz, Dellis, Haşişe, Saba Nisan, Til Salih, Hasan Şelal, Simud ve Elbu Muhammed köyleriyle Duser Tepesi olarak açıklandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X