Petrol faciası

Meksika’da geçim kaynağı olan boru hattındaki ‘benzin hırsızlığı’ bu kez faciaya neden oldu. Hidalgo eyaletinde benzin ‘çalmak’ için delindiği öne sürülen bir boru hattında medyana gelen patlamada 66 kişi  feci şekilde can verdi.

Petrol faciası

Meksika’da başkent Meksiko’nun 100 kilometre kuzeyindeki Tlahuelilpan kasabası yakınlarında boru hattındaki çatlaktan sızan benzinin alev alması sonucu patlama yaşandı. 

Bölge halkının dün akşam bidonlarına benzin doldurmaya çalıştığı sırada meydana gelen patlamada 21 kişi yanarak feci şakilde hayatını kaybetti, 71 kişi ise ise ağır yaralandı.  Ancak ilirleyen saatlerdi açıklama yapana Hidalgo Valisi Omar Fayad, Meksika devlet petrol şirketi Petroleos Mexicanos’a (Pemex) ait Tula rafinerisinin yakınlarında meydana gelen patlamada ölü sayısının 66’ya yükseldiğini duyurdu. 

DENİZ PİYADESİ SEVK EDİLDİ

Patlamadan sonra devlete ait Pemex şirketinin boru hatlarının güvenliği için farklı noktalara binlerce deniz piyadesi sevk edildi. Olayın ardından ülke genelinde benzin sıkıntısı başgösterdi, yakıt istasyonlarınının önünde kuyruklar oluştu.

Vali Fayad, Twitter mesajında ‘Bu trajedi bir daha yaşanmasın. Boru hatlarından uzak durun, benzin hırsızlığına ortak olmayın. Bu hem yasa dışı hem de sizin ve ailenizin hayatını tehlikeye sokar’ dedi.

YILLIK ZARAR 3 MİLYAR DOLAR

Ülkede halk geçim kaynağı olarak üzerinde çatlaklar oluşan boru hattından sızan petrolü plastik leğenlere ve şişelere doldurup satıyor. Devlete ait boru hatları ve akaryakıt depolarından yapılan akaryakıt hırsızlığının maliyetinin yılda 3 milyar Dolar’a ulaştığı tahmin ediliyor.  Hırsızlık  nedeniyle bazı boru hatlarının hizmete kapatılması ülkede akaryakıt krizine yol açmıştı. 

Devlet Başkanı Lopez Obrador göreve gelmeden önce devlete ait boru hatları ve akaryakıt depolarından yapılan hırsızlıkla mücadele etme sözü vermişti. Obrador, suç şebekelerinin boru hatlarına açtıkları deliklere kaçak musluklar yerleştirerek hatlar üzerinde depolar kurduğunu ifade etmişti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X