‘Piyano çalan insansı robot’a yoğun ilgi

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin ev sahipliğinde 2-5 Mayıs 2019 tarihleri arasında, bu yıl 8’inci kez düzenlenen ‘Turkish Airlines Sciense Expo Bilim Festivali’nde, ‘piyano çalan insansı robot’ ilgi odağı oldu.

‘Piyano çalan insansı robot’a yoğun ilgi

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından Türk Hava Yolları’nın isim sponsorluğunda düzenlenen 8. Turkish Airlines Science Expo, TÜYAP Fuar Alanı’nda misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Festivalin ilgi odağı ise piyano çalan insansı robot oldu.

Bursa’da faaliyet gösteren bir firmanın geliştirdiği robot, notaları eksiksiz bir şekilde çalıyor.

“Bu robot insanlarla çalışmaya yatkın bir robot”

Robotun çok hassas bir yapıya sahip olduğunu ve insanlarla kombinasyon halinde çalışabildiğini ifade eden firma yetkilisi Ömer Çakıcı, “10 yıldır bu işle uğraşmaktayım. Robotik programlama ve bu tarz proje yönetimleriyle uğraşıyorum. Birçok robot markasıyla çalışıyoruz. Bunlarla ilgili programlamalar yapıyoruz. Şu an görmüş olduğunuz piyano çalan robot koloboratif robottur. Bu robot insanlarla çalışmaya yatkın bir robot. Montaj ve benzeri işlemleri yapabiliyor. Ayrıca savunma sanayisine yönelik olarak da çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz” diye konuştu.

19f4f9494ab208b2704b14e87a7e9dd9.jpg

0ffa3237b1b556b38a4e570441d5bda3.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X