‘Piyano dahisi’nden öğrencilere konser

‘Piyanonun minik dahisi’ olarak adlandırılan 9 yaşındaki Bursalı Arya Su Gülenç, Mudanya’ya bağlı Tirilye’de bulunan Zeytinbağı Ortaokulu’nda resital verdi.

‘Piyano dahisi’nden öğrencilere konser

Gülenç, 20 dakikalık konser ile kendisini dinleyen okul öğrencilerinden büyük beğeni topladı. Köy okulunda bulunan çocukları piyano ile tanıştırmak için okula gelen Gülenç, pek çok öğrencinin de piyanoya yönelmesini sağladı. Okul yetkilileri böyle bir yeteneğin köy okulunda öğrenim gören öğrencilere ilham olabileceğini kaydederek, “Uluslararası müzik yarışmalarında derece almış ve Türkiye’nin Bursa’dan çıkan yeteneği Arya Su Gülenç okulumuza gelerek mini bir konser verdi. Okulumuzun piyano şeklinde boyanmış merdivenlerinde okulumuzda bulunan piyano ile konserini veren Gülenç, çoğu öğrencinin piyanoya ilgi duymasını sağladı” dedi. Uluslararası arenada pek çok başarıyı yakalayan Gülenç’e, yarışmalara daha iyi hazırlanabilmesi için dünyaca ünlü sanatçı Fazıl Say geçtiğimiz aylarda piyano hediye etmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X