PKK yol kesti: 1 ölü, 1 yaralı

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde yol kesen bir grup PKK’lı, durdurmaya kalkıştıkları AK Partili Şemdinli İlçe yöneticilerinden Miran Kaya’nın aracına ateş açtı. Kaya saldırıdan yara almadan kurtulurken, yanında bulunan ve ağır yaralanan Celal İnan, kaldırı

PKK yol kesti: 1 ölü, 1 yaralı

Olay, bu sabah Şemdinli- Yüksekova karayolu üzerinde bulunan Yufkalı Köyü yakınlarında meydana geldi. Bir grup PKK’lı yolu keserek, durdurdukları araçlarda bulunanlara kimlik kontrolü yapmaya başladı. Bu sırada Şemdinli’den Yüksekova’ya giden AK Parti’den 7 Haziran seçimlerinde aday adayı olan ve parti ilçe yönetiminde görev alan Miran Kaya, yolun teröristler tarafından kesildiğini fark edince yönetimindeki otomobille geri döndü. 

 

PKK’lıların bu kez araca otomatik silahlarla ateş açmaya başladı. Sürücü Miran Kaya yara almazken, yanında bulunan ve ilçede ticaretle uğraşan Celal İnan ağır yaralandı. Kurşun yağmuru altında gaza basıp hızla uzaklaşan Miran Kaya, yaralı Celal İnan’ı, Şemdinli Devlet Hastanesi’ne götürdü. Tedaviye alınan İnan, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

 

PKK’lıların yol kestiği bölgeye güvenlik güçleri operasyon başlatırken, Şemdinli- Yüksekova karayolu bir süre ulaşıma kapandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X