PKK’nın tehdit ettiği baraj işçisi öldürüldü

Mardin’in Dargeçit ilçesindeki Ilısu Barajı’nda yaklaşık 4 yıldır çalışan Kürşat Metin (56) evine giren kimliği belirsiz kişilerin bıçaklı ve silahlı saldırısına uğradı.

PKK’nın tehdit ettiği baraj işçisi öldürüldü

Hastaneye kaldırılan evli ve 4 çocuk babası  Metin, yaşamını yitirdi. Ilısu Barajı’nın yapılmasına karşı çıkan ve bu nedenle bugüne kadar bir çok kundaklama ve mayınlama eylemi yapan PKK’nın, firma ve işçilere tehdit mektupu göndererek ’5 Ocak 2015 tarihine kadar her kim o barajda çalışmayı bırakmaz ise can kaybı için sorumlu değiliz’ dediği ortaya çıktı.

Ilısu Barajı’ndan yaklaşık 4 yıldan bu hizmet alımı biriminde çalışan ve Dargeçit İlçesi Bahçebaşı Mahallesi’nde oturan Nevşehir Kozaklı nüfusuna kayıtlı 56 yaşındaki Kürşat Metin, dün gece evine giren kimliği belirsiz kişilerin bıçaklı ve silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralı halde evine yakın bulunan bir markete gidip yardım isteyen Kürşat Metin, ambulansla Dargeçit Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Kürşat Metin yaşamın yitirdi ve cenazesi otopsi için Diyarbakır Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X