İhsan Aydın
İhsan Aydın

Platform manifestosu

Bursa, kıymetini bilenler için gerçekten ömre ömür katacak bir şehir.

Bursa Platformu Derneği o değerin farkında olan bir sivil toplum örgütü.

Başkanlığını Suat Gülçimen’in yaptığı Bursa Platformu’nun 2019 yılından ve siyasilerden beklentilerin ele alındığı basın toplantısı izledik dün sabah.

kose-001.jpgAlmira Otel’deki o toplantıda her biri saygın birer iş adamı ve yönetici olan Platform yöneticilerinin tümünün Bursa için çabaladıklarını fark ettik.

Yaşanılan, doğulan, doyulan kente sahip çıkmak bu olsa gerek.

Bursa Platformu Derneği Başkanı Suat Gülçimen amaçlarını su sözlerle özetledi:
“Nerede doğmuş olursa olsun, nerede yaşarsa yaşasın, Bursa’yı seven ve Bursa’yı tüm dünyaya tanıtmak isteyen insanları bir araya getirmek, Bursalılık bilincini yaygınlaştırmak, Bursa’da yaşayan herkese Bursalılık aidiyet duygusunu kazandırmak ve tarihi, sosyal, kültürel değerlere sahip çıkarak projeler üretmek.”

Ardından Gülçimen Bursalılara şu çağrıyı yaptı:

“Bursa Platformu olarak bizler doğum yeri sorgulaması yapmadan Bursa’da yaşayan, Bursa’da kazanan, Bursa’nın havasını soluyan herkesi Bursalılık aidiyetine davet ediyor, Bursa’nın değerlerine sahip çıkmaya herkesi ve her kesimi çağırıyoruz.”

Bursa’nın sahiplerinin Bursa’da yaşayanlar olduğunu vurgulayan Gülçimen siyasilere 31 Mart yerel seçimleri öncesi şu mesajı verdi:

“Bursa’yı yönetecek olanlar bundan sonra Bursalıların istemediği hiç bir şeyi yapamayacaklardır.”

Platform olarak sadece Bursa’dan yana taraf olduklarını hatırlatan Gülçimen, “Hiç bir siyasi partiye, ‘bize şu kadar meclis üyesi verin’ demeyeceğiz. ‘Yoksa’ şeklinde de kimseyi tehdit etme saygısızlığını göstermeyeceğiz. Meclis üyeliklerine şehrin sorunlarını bilen, çözüm önerisi getirebilen, çözüm odaklı, temsil kabiliyeti yüksek, Bursa’nın değerlerine bağlı, toplumda karşılığı olan saygın kişilerin gelebilmesi için bu özellikleri taşıyan kişilerin listelere konmasını istiyoruz” dedi.

Gülçimen ayrıca, seçim öncesi pazarlıkçı, tehditkâr dil kullanan STK yöneticilerine siyasilerin itibar etmemelerini istedi. 

 

Nasıl bir Bursa istiyorlar?

 

Bursa Platformu’nun belediye başkan adaylarından da şu beklentileri var.

Örneğin; trafik ve park problemi olmayan, kentsel dönüşümün Osmangazi ve Yıldırım ağırlıklı olduğu, mevsimlik çiçekler yerine kalıcı ağaçlandırmayla yeşillenmiş bir Bursa talep ediyorlar.

Çatalfırın’dan Hanlar bölgesine kadarki bölümün araç trafiğine kapatılmasını, seçim kampanyası boyunca görüntü ve ses kirliliği yaşanmamasını, tabelalara standart getirilmesini, Doğanbey konutlarına çözüm üretilmesini, T-2 Tramvay hattının yeniden ele alınmasını, Yenişehir Havalimanı’nın canlandırılmasını, Yunuseli Havalimanı’nın yeşil alana dönüştürülmesini, yeşil alanların plan tadilatlarıyla ticari alana alınmamasını, hemşehri derneklerinin Burslalılık bilinciyle hareket etmesini, Bursaspor’a sahip çıkılmasını, OSB’lerde sanayici elinde olmayan rant amaçlı sahiplenilmiş arazilerin KOBİLER’e tahsisini, Dikkaldırım’daki caminin adının Mihraplı Şehitler Camii olarak değiştirilmesini, cadde ve otopark ücretlerinin kaldırılmasını, üniversitelere gelen yabancı öğrenciler için Bursa turları düzenlenmesini, kentin lale logosu yerine yeni bir logo belirlenmesini, Bursa’nın kalite şehri olarak ilan edilmesini de istiyorlar.

Siyasiler bu taleplere nasıl yaklaşır bilmiyoruz ama aslında bir çoğu hepimizin düşündüğü ve beklediği konular.

Bu kent hepimizin.

Hep birlikte değerini bilelim.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X