Polislerin sorguları tamamlandı

Emniyette ‘paralel yapı’ iddialarına ilişkin İstanbul merkezli operasyonda gözaltına alındıktan sonra tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen 20 polisin sorgusu tamamlandı.

Polislerin sorguları tamamlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, ifadelerinin alınmasının ardından tutuklanma istemiyle nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 21 şüpheli polisin sorgusu, şüphelilerden emniyet amiri Gafur Ataç dışında, saat 03.40 itibariyle tamamlandı.

12 Şubat Perşembe günü saat 14.30’da mahkeme tarafından 37 saatte aşkındır sorguları süren polislerden 20 kişinin işlemleri tamamlandı. Sorgusu yapılamayan Kalan Ataç’ın da bugün saat 13.00 itibariyle sorgulanacağı yönünde şüpheli ve avukatlarına bildirilirken, bu kişinin sorgusunun sona ermesinin ardından, şüphelilerle ilgili kararın, 2-3 saatlik aradan sonra açıklanacağı bekleniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ”yasa dışı dinleme, casusluk, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, resmi belgede sahtecilik, terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonda 21 polis gözaltına alınmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X