Polisten denizde hayvan kurtarma operasyonu

Samsun’da limandan denize kaçarak yaklaşık 4 mil açıkta balıkçılar tarafından fark edilen büyükbaş hayvan, deniz polisinin operasyonu ile canlı olarak kurtarıldı.

Polisten denizde hayvan kurtarma operasyonu

Edinilen bilgiye göre, yurt dışından Kurban Bayramı dolayısıyla Ro-Ro gemisiyle Samsun Limanı’na getirilen büyükbaş hayvanlardan biri limandan kaçarak denize atladı. 

4 mil açıkta balıkçılar denizin içinde büyükbaş hayvanı fark ederek durumu Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Sualtı Grup Amirliği’ne haber verdi. Deniz polisi botla, 4 mil açıkta denizde bulunan büyükbaş hayvanın yardımına yetişti. Boynuna can yeleği takılıp iple sahile çekilmek istenilen büyükbaş hayvan, polislere zor anlar yaşattı.

Hayvanı canlı olarak sahile çıkarmak için büyük gayret saf eden deniz polisi saat 07.30’da başladığı kurtarma operasyonunu 3 saat süren çalışma sonucu tamamladı. Saat 10.30 sıralarında İlkadım ilçesi Mert Plajı’na botla çekilen büyükbaş hayvan karaya çıkarılacağı sırada da polislere zor anlar yaşattı. 

Güçlükle karaya çıkartılan hayvan taşkınlığını sürdürünce sahibine teslim edilmek için bekletilirken ayakları bağlanmak zorunda kaldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X