Politika araçları etkin kullanılacak

Uysal, bankanın, elindeki bütün politika araçlarını fiyat istikrarını sağlama ve finansal istikrarı destekleme hedefleri doğrultusunda etkin biçimde kullanmaya devam edeceğini söyledi.

Politika araçları etkin kullanılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, bankanın, elindeki bütün politika araçlarını fiyat istikrarını sağlama ve finansal istikrarı destekleme hedefleri doğrultusunda etkin biçimde kullanmaya devam edeceğini söyledi.

TCMB Finansal İstikrar Raporu yayımlandı. TCMB Başkanı Murat Uysal, buradaki değerlendirmesinde raporun son sayısından bu yana, küresel büyümeye dair beklentilerin aşağı yönlü güncellendiğini ve risk unsurlarının belirginleştiğini belirtti. Yurt içinde enflasyon oranındaki düşüş ve enflasyon beklentilerindeki iyileşmenin ön plana çıktığını vurgulayan Uysal, döviz kuru oynaklıklarının azalduğını, faiz oranlarının belirgin olarak gerilediğini ifade etti. Bankacılık sektörünün güçlü sermaye ve likidite yapısının sektörün risklere karşı dayanıklılığını desteklemekte olduğunu kaydeden Uysal, ‘’Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası elindeki bütün politika araçlarını fiyat istikrarını sağlama ve finansal istikrarı destekleme hedefleri doğrultusunda etkin biçimde kullanmaya devam etmektedir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X