Pompeo: Türkiye stratejik açıdan önemli müttefik

Türkiye’nin stratejik açıdan son derece önemli bir müttefik olduğunu ifade eden Pompeo, Türkiye’nin son derece önemli bir konumda yer aldığını ve orada olmaya da devam edeceğini söyledi.

Pompeo: Türkiye stratejik açıdan önemli müttefik

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan ardından Türkiye’ye yaptığı ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulundu. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Amerika’nın Sesi’ne yaptığı değerlendirmelerde, Türkiye’nin stratejik açıdan son derece önemli bir müttefik olduğunu söyledi. 

Kendisinin Ankara’ya ikinci ziyareti olduğunu belirten Pompeo, “Türkiye, son derece önemli bir konumda yer alıyor ve orada olmaya devam edecek. Bir NATO üyesi ülke olarak Avrupa’yla Ortadoğu arasında köprü konumundalar ve bizim ilişkilerimizi daha da geliştirmemiz gerekiyor.

Türkiye’nin ve Amerika’nın Suriye’de yaşanan zorluklar gibi noktalarda örtüşen çıkarları var ve biz bu konularda NATO’da da diğer alanlarda da sonuna kadar birlikte çalışabiliriz” dedi. Pompeo, “Türkiye’yle Suriye konusunda, Suriye halkı açısından da daha iyi sonuçları olacak birçok noktada çalışmalar yapabiliriz” değerlendirmesini yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X