Pompeo ve Kotzias Türkiye’yi masaya yatırdı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias’ın Amerikalı mevkidaşı Mike Pompeo ile ABD Dışişleri Bakanlığı’nda yaptığı görüşmede Türkiye konusunu gündeme oturdu.

Pompeo ve Kotzias Türkiye’yi masaya yatırdı

Türkiye’nin Ege ve Kıbrıs’taki davranışları ve yaşanan gerginlikler, 85 günü aşkın süredir Edirne’de tutuklu bulunan iki Yunan askerinin durumu ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler gibi konuları değerlendiren ikili Yunanistan ile ABD arasındaki stratejik diyaloğun bütün yelpazesine odaklanırken, güvenlik, enerji ve teknoloji sektörleri ise detaylı bir şekilde ele alındı.

 Pompeo ile görüştükten sonra basın mensuplarına konuşan Yunan Dışişleri Bakanı Kotzias, “Sanırım iki devlet arasındaki ilişkiler olumlu yönde ilerliyor. Bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanması gerekliliğinin altını çizdim ve Türkiye’nin davranışına detaylıca değindim” şeklinde konuştu. 

Öte yandan Türkiye’ye yönelik silah satımı konusunda ABD’nin oldukça şüpheci yaklaştığını ifade eden Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotzias, son olarak Edirne’de tutuklu bulunan iki Yunan askeriyle ilgili olarak da konuştu.  Kotzias, “Bu konu bize soruldu ve NATO üyesi bir devletin Yunan Ordusu’na mensup iki subayı tutuklu bulundurmasının kabul edilemez olduğunu söyledik. Ancak bildiğiniz üzere Türkiye bir dizi ABD vatandaşını da cezaevinde tutuyor!” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X