Pompeo’ya yumruklu yanıt

ABD’nin 12 maddelik yeni İran stratejini açıklayan ve Tahran’ı ‘rejim değişikliği’ ile tehdit eden Dışişleri Bakan Mike Pompeo’ya, İran Devrim Muhafızları ve Cumhurbaşkanı Ruhani’den ardı ardına yanıt geldi.

Pompeo’ya yumruklu yanıt

Devrim Muhafızları Komutanı İsmail Kovsari, İran halkının Pompeo’nun ağzına yumruğu yapıştıracağını söyledi. Kovsari,  “İran halkı birlik olmalı. ABD Dışişleri Bakanı ve ona arka çıkan herkesin ağzına yumruğu yapıştıracaklar” ifadelerini kullandı.

SİZ KİM OLUYORSUNUZ?

Önceki gün Pompeo’nun İran’a yönelik tehdit dolu açıklamalarına   Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de çok sert tepki göstermişti. Ruhani, Pompeo’nun açıklamaları için “Siz kim oluyorsunuz da İran ve dünya için ne yapıp ne yapmayacağı konusunda karar alıyorsunuz” dedi.

“Amerika’nın diğer tüm ülkeler adına tek taraflı kararlar almasını artık dünyanın kabul edemeyeceğini’ söyleyen Ruhani ”O çağ kapandı, artık ülkeler bağımsız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X