Poyraz bebek mavi ışığa veda etti

Antalya’da babasının sanayide yaptırdığı cihaz ile “mavi ışık” tedavisi görmesiyle gündeme gelen Poyraz bebek, babasından nakledilen karaciğer dokusuyla hastalıktan kurtuldu.

Poyraz bebek mavi ışığa veda etti

Antalya’da babasının sanayide yaptırdığı cihaz ile “mavi ışık” tedavisi görmesiyle gündeme gelen Poyraz bebek, karaciğer nakli yapılmasının ardından hızla iyileşiyor.

Antalyalı Servet-Zeliha Ergün çiftinin üçüncü çocukları olarak dünyaya gelen Poyraz bebeğe rengindeki sarılık nedeniyle doğumdan 3 gün sonra, Crigler Najjar hastalığı teşhisi konuldu.

Doktorlar, kanındaki bilirubin değeri 20’nin altına düşmeyen Poyraz bebeğin mavi ışık tedavisi görmesi gerektiğini belirtti. Maddi durumu iyi olmayan baba Servet Ergün, yüksek maliyeti nedeniyle mavi ışık veren fototerapi cihazını alamadı. Ergün, bir yakını aracılığıyla sanayide demir profil ve floresan ışıklarla özel bir düzenek hazırlattı.

Bu durumuyla gündeme gelen Poyraz bebek için yaklaşık 60 kişi karaciğer dokusunu vermek için gönüllü oldu, bazı firmalar da fototerapi cihazı bağışında bulundu. Bağışçıların dokularının uyuşmaması nedeniyle Poyraz bebek, günde 12 saat olmak üzere 5 ayını mavi ışık altında geçirdi. Anne Zeliha ve Baba Servet Ergün de mavi ışığın etkilememesi için göz bandı taktıkları Poyraz’ın uyanıp göz bandını çıkarmaması için her gece çocuklarının başında nöbet tuttu.

Karciğerindeki yağlanma nedeniyle daha önce oğluna doku veremeyen baba Servet Ergün, 10 kilo zayıfladı. İstanbul’daki özel bir hastanede gerçekleştirilen operasyonla baba Ergün’den alınan 310 gram karaciğer dokusu, Poyraz’a nakledildi.

Ten rengi normale döndü

Naklin gerçekleşmesinin ardından Poyraz bebeğin kanındaki bilirubin değeri 20’den 3,2’ye düştü. Nakilden 2 gün sonra yoğun bakım ünitesinden çıkan Poyraz bebek, mavi ışık tedavisi görmekten de kurtuldu.

Baba Servet Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğluna hayat verdiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Nakilden sonra Poyraz’ın hayata artık gülerek baktığını ifade eden Ergün, şöyle konuştu:

“Oğlum ilk defa 5 gündür mavi ışık tedavisi görmüyor. İlk defa gerçek ten rengini gördük. Mavi ışık görmesi gerektiği için hep çıplak uyuyordu. Kısa ömründe ilk defa üzerinde kıyafetleriyle uyudu. En büyük hayalimizden biri de kış aylarında artık üzerine rahatça battaniye örtebileceğiz. Mavi ışık oğlumun psikolojisini çok bozuyordu. 12 saat süreyle uyumasa bile gözü hep bantlı kalmak zorundaydı. Artık istediği zaman uyuyacak istediği zaman uyanacak. Doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum. Artık hayatımıza yeni bir sayfa açtık.”

Nakilden sonra evlerindeki fototerapi cihazlarına ihtiyaçları kalmadığını anlatan Ergün, “Sanayide yaptırdığım cihaz ile hayırseverlerin verdiği cihazı aynı hastalığı taşıyan başka bir çocuğa vereceğim. Bize bu süreçte yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum. Poyraz’dan dualarını kimse esirgemedi. Umarım bu cihazlar başka bir çocuğa umut olur ve o çocuklar da hastalıktan kurtulur” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X