Putin’den Türkiye’ye terörle mücadele övgüsü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’deki terörle mücadele konusunda Türkiye’yi övdü.

Putin’den Türkiye’ye terörle mücadele övgüsü

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesinin gerçekleştiği Çin’de verilen basın toplantısında konuşan Rus lider, ‘Suriye’de terörle mücadele ciddi sonuçlar elde edildi.

Rusya, Suriye hükümeti, İran, Türkiye ve Kazakistan’ın da aralarında bulunduğu partnerlerimiz sayesinde ülkedeki terör faaliyetleri önemli oranda yok edildi’ dedi. Putin, ülkede siyasi yolla çözümün önünün açıldığını belirterek, “Bugün Suriye hükümeti, ülke nüfusunun yüzde 90’ının yaşadığı bir bölgeyi kontrol ediyor” ifadesini kullandı.

Putin, Suriye’de siyasi çözüm için Şam’ın sorumluluklarını yerine getirip siyasi diyaloğa yönelik çaba gösterdiğini ve sıranın muhaliflerde olduğunu ifade etti. Soçi’de ocak ayında gerçekleştirilen Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nde varılan anlaşmalardan bahsettiğini vurgulayan Putin, Şam’ın BM’ye yeni Suriye anayasasını yazacak Anayasa Komisyonu adaylarının listesini gönderdiğini kaydetti. Putin, Şam’ın adaylara teklifler de gönderdiğini sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X