Putin’den zafer konuşması!

Rusya’da milyonlarca seçmen, ülkenin devlet başkanını belirlemek için sandık başına gitti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmi olmayan sonuçlara göre yeniden başkan seçildi.

Putin’den zafer konuşması!

Rusya’da milyonlarca seçmen, ülkenin devlet başkanını belirlemek için bugün sandık başına gitti. Yaklaşık 109 milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu Rusya’da 08.00’da açılan sandıklar 20.00’da kapandı.

Rusya’da düzenlenen başkanlık seçiminde oyların yaklaşık yüzde 80’ini alan Putin seçimi önde götürüyor.

Seçim Komisyonundan yapılan açıklamada, seçim sistemlerine 15 farklı ülkeden binlerce siber saldırı yapıldığı belirtilerek, ABD, Ukrayna ve Yeni Zelanda başta olmak üzere çeşitli ülkelerde Rusya’daki seçimlere yönelik “provokatif” eylemlerin düzenlendiği iddia edildi.

Öte yandan, ülkenin farklı bölgelerindeki oy kullanma noktalarında görev yapan yetkililerin, sandıklara çok sayıda oy pusulası attıklarını gösteren görüntüler basında yer aldı.

Seçim Komisyonu, Putin’in en önemli rakiplerinden birisi olarak gösterilen, Rus muhalif aktivist ve “Yolsuzlukla Mücadele Fonu” kurucusu Aleksey Navalnıy’nin, yolsuzluk suçlamaları ve 2014’te mahkum edilmesi nedeniyle seçimlerde başkanlığa aday olamayacağını açıklamıştı.

ZAFER KONUŞMASI YAPTI

Rusya Merkezi Seçim Komisyonu tarafından açıklanan oy oranlarının ardından, Putin başkent Moskova’da Kırım’ın ilhakının yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte zafer konuşması yaptı.

Kızıl Meydan’da toplanan binlerce kişiye verdikleri destek için teşekkür eden Putin, “Biz büyük bir takımız ve ben de bu takımın üyesiyim. Ülkemizi başarı bekliyor. Rusya için önemli işler yapacağız.” diye konuştu.

Putin Parti Genel Merkezi’nde de kameralar önündeydi.

Rus lider bir gazetecinin İngiltere’de zehirlenen eski Rus ajan Sergey Skripal’le ilgili sorusunu yanıtladı.

Putin, “Rusya bu tür maddelere sahip değil. Tüm kimyasal silahlarımız uluslararası müfettişlerin kontrolü altında yok edildi. Rusya’nın hele ki başkanlık seçimleri arifesinde böyle bir şey yapabileceğini düşünmek saçmalık” dedi.

STALİN’DEN SONRA İLK OLACAK

Vladimir Putin altı yıl daha Rusya’yı yönetecek.

Böylece çeyrek asır iktidarda kalarak, Stalin’den sonra ülkeyi en uzun süre yöneten Rus lider olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X