Putin’e sonbaharda ABD daveti

Ülke içinde oluşan tepkiler ve Kongre’den gelen ‘Rusya’ya yeni yaptırım tehditleri’ne rağmen, ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i ABD’ye davet etti.

Putin’e sonbaharda ABD daveti

Beyaz Sarah ziyaretin sonbaharda gerçekleşmesinin planlandığını söyledi. Beyaz Saray basın sözcüsü Sarah Sanders, Twitter hesabından ziyaretle ilgili görüşmelerin başladığını duyurdu. Sanders, iki lider arasında sonbaharda bir toplantı ayarlanması için görüşmeleri halen sürdüğünü belirtti.

TEPKİLER GECİKMEDİ

Trump ile Putin’in ikinci kez görüşecekleri haberi ABDli yetkilileri de şaşırttı. ABD Ulusal İstihbarat Teşkilatı Başkanı Dan Coats, ziyaretten Colorado’daki bir güvenlik forumunda canlı yayında verdiği röportaj sırasında haberdar oldu.

Kahkaha atan Coats ‘Çok özel olacak’ dedi. Coats ayrıca, yalnızca iki liderin tercümanlarının alındığı Helsinki zirvesinde ne konuşulduğunu da henüz bilmediğini söyledi.

  Demokrat Senatör Chuck Schumer de Trump’a Putin’le görüşmesinin ayrıntılarını açıklaması çağrısında bulundu: ‘Hala Helsinki’deki iki saatlik görüşmede ne olduğunu bilmiyoruz.

Başkanın bir daha Putin’le bire bir görüşmemesi lazım. Ne ABD’de, ne Rusya’da, hiçbir yerde” dedi. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X