Putin’in serveti dudak uçuklattı

Hedge fon yöneticisi Bill Browder çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. Browder’a göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 200 milyar dolarlık serveti var.

Putin’in serveti dudak uçuklattı

Rusya’nın bir zamanlar en büyük yabancı yatırımcısı olan Hedge fon yöneticisi Bill Browder, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le ilgili olarak ilginç bir iddia ortaya attı.

Browder, Putin’in 200 milyar dolarlık bir serveti olduğunu öne sürdü.

CNN kanalında Ferid Zekeriya’nın sorularını yanıtlayan Browder, Putin’in kişisel servetini tahmin etmesi yönündeki bir soruya, ”Sanırım 200 milyar dolar” cevabını verdi.

‘ÇALABİLDİĞİ KADAR ÇALDI’

Browder, “Rusya’da 14 yıldır tek güç olmasının ardından, ülkenin kazandığı paralar, okullara, yollara hastanelere harcanmayan paralar dikkate alındığında, bu paraların hepsinin mülke, İsviçre’deki banka hesaplarına, borsa yatırımlarına ve Putin ve çevresi için yatırım yapan hedge fonlara gittiğini söyleyebilirim” diye devam etti. 

Browder, Putin’in 1999’da başbakan, Mayıs 2000’de de cumhurbaşkanı olmasının ardından geçen ilk 8-10 yılda, çalabildiği kadar para çaldığını da iddia etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X