Rakiplerimizi tanıyalım

12 Haziran’da İtalya karşısında EURO 2020’nin açılışını yapacak A Milli Takım, iddialı rakibi karşısında bugüne kadar sevinemezken, diğer ülkeler İsviçre ve Galler’le yaptığı son karşılaşmalarda üstünlüğü bulunuyor.

Rakiplerimizi tanıyalım

A Milli Takımımız, 2020 UEFA Avrupa Şampiyonası Finalleri’nde A Grubu’nda İtalya, Galler ve İsviçre ile mücadele edecek. Tarihinde beşinci kez finallerde yer alacak A Milli Takım, organizasyonun açılış maçında İtalya ile karşılaşacak. Tarihinde hiç yenemediği İtalya karşısında son dönemdeki başarılı performansını sürdürmek isteyen ay yıldızlılar, rakibini yenip hem ilki yaşamak hem de turnuvaya güzel bir başlangıç yapmak istiyor. A Milli Takım, gruptaki diğer rakipleri İsviçre ve Galler’le yaptığı son karşılaşmalarda üstünlüğü bulunuyor.

YENİLGİSİZ GELDİ

Organizasyonda A Grubu’nda A Milli Takım’ın rakiplerinden olan iddialı İtalya, 1968’de Avrupa şampiyonu oldu. Bir dönem Galatasaray’ın başında yer alan Roberto Mancini’nin çalıştırdığı İtalya, elemelerde 10 maçta 10 galibiyet alarak 30 puanla J Grubu’nu lider tamamladı. 37 gol atan İtalyanlar, sadece 4 gol yedi. Türkiye, İtalya ile tarihinde 13 kez karşı karşıya geldi. Ay yıldızlılar, rakibine 10 kez mağlup olurken, 3 beraberlik aldı. İtalyanların 23 golüne karşılık A Milli takım, rakip fileleri 8 kez havalandırdı. İtalya ile en son 15 Kasım 2016’da hazırlık maçında karşılaşan ay yıldızlılar, sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

SON MAÇI KAZANDIK

Grubumuzdaki bir diğer rakibimiz ise Galler. Ryan Giggs’in çalıştırdığı Galler’in Avrupa Futbol Şampiyonası tarihindeki en iyi ve tek derecesi 2016’da oynadığı yarıfinal. Daha önce oynadığı 14 eleme turundan 13’ünde gruptan çıkamayan Galler, EURO 2020 elemelerinde E Grubu’nu 4 galibiyet, 2 yenilgi ve 2 beraberlikle ikinci sırada tamamladı. Elemelerde 10 gol atarken, kalesinde 4 gol gördü. A Milli Takım, Galler ile bugüne kadar 6 kez karşılaştı. Bu maçların üçünü Galler kazanırken, 1 maç berabere bitti. Milli Takım da 2 kez sahadan galip ayrıldı. Ay yıldızlılar, Galler’in attığı 10 gole 7 golle karşılık verirken, rakibiyle 20 Ağustos 1997’deki son maçını 6-4 kazandı.

TANIDIK BİR İSİM

Bir dönem Samsunspor’da görev yapan Vladimir Petković’in çalıştırdığı İsviçre’nin bugüne kadarki en iyi derecesi ise 2016’daki ikinci tur oldu. İsviçre, elemelerde D Grubu’nu 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve tek yenilgi ile lider tamamladı. Attığı 19 gole karşılık, 6 gol yedi. A Milli Takım, İsviçre ile 15 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda 4 kez yenildiğimiz rakibimizle 3 kez de berabere kaldık. Ay yıldızlılar, buna karşın 15 maçın 8’inden galip ayrıldı. Milliler, attığı 21 gole karşılık kalesinde 20 gol gördü. Ay yıldızlılar, son olarak 11 Haziran 2008’de EURO 2008’de karşılaştığı İsviçre’yi 2-1 yenmeyi başarmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X