Ramazan davullarını evinde yapıyor

Müzisyen Bülent Arpat, davul imalatını evinin salonunda ve balkonunda yapıyor.

Ramazan davullarını evinde yapıyor

20 yıldır davul çalan, 44 yaşındaki 2 çocuk babası Arpat, 3 yıl önce davulunu tamir ettirmeye usta bulamayınca yapım işine girdi. Zamanla kendini geliştiren Arpat, her kesimin istediği türde davul yapabiliyor. Ramazan ayı öncesinde yoğun mesai harcayan Arpat, atölyesi olmadığı için davulları evinin balkonunda ve salonunda ticari bir beklenti içinde olmaksızın yapıyor.

Ramazan ayı öncesinde çok talep aldığını kaydeden Arpat, “Ramazan ayından bir ay öncesinden siparişlerimiz geldi. Köylerimizden tamirler geldi, onları tamamladık. Ben normalde müzisyenim. Sosyal medyadan görenler olunca davul istediler. Ağacını, masrafını alıyoruz bunu hobi olarak yapıyorum. Kendim eğlenmiş oluyorum. En iyi davul, ceviz ağacından oluyor.

Eskiden keçi ve oğlak derisinden oluyordu, şimdi plastikler var. Yağmur ve sıcaktan koruyor. Problem olmuyor. Kendi çaldığım enstrümanı kendim yapmam daha iyi oluyor. Bütün malzemelerini kendim seçiyorum. Şimdi gelişen teknolojiyle birlikte davullara ışık da koyuyoruz.

Genelde davulcular sahurda çıktığı için, elektrik kesilir diye isteyenlere beyaz ışıklar ekliyoruz” diye konuştu. Oğlu Beytullah’ın da davula ve yapımına merakı olduğunu ifade eden Arpat, “Ben kendisini zorlamıyorum. Uzaktan beni izliyor, kendisi yapmaya çalışıyor. Yeni yeni de davul çalmaya da başladı. Bana da yardımcı oluyor” dedi. 
11 yaşında babasına yardım eden Beytullah Arpat ise davul yapmanın ve çalmanın çok keyifli bir şey olduğunu söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X