Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu

Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, Ramazan pidesinin fiyatını açıkladı.

Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu

ASLIHAN AYDIN

Ramazan pidesi bu yıl da zamlı olacak. Bursa’daki fırınlarda geçen yıl 370 gramı 2,5 liraya satılan pidenin, bu yıl 275 gramının 2 liraya tezgahlarda yerini alması bekleniyor.

Bu pidenin yüzde 7,1 zamlanacağı anlamına geliyor.
Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Çırakoğlu, Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun pide ile ilgili 7 lira 20 kuruş tavan fiyat belirlediğini kaydetti.

Bursa’da ramazan pidesinin 275 gramının 2 liraya satılması için, ilgili kurumlardan temsilcilerin oluşturduğu ‘Fiyat Tespit Komisyonu’na teklif verdiklerini belirten Çırakoğlu, “Haftaya kararın açıklamasını bekliyoruz.

Yumurtalı ve susamlı pideler için 50 kuruşluk fark alınacak. Tarifenin Ankara ve İstanbul ile uyumlu olmasını istedik. Yine de üyelerimize, pideyi 5-10 gram daha fazla olacak şekilde üretmelerini isteyeceğiz” dedi. 

MALİYETLER ARTTI

Maliyetlerde yüzde 30-35 artışların yaşandığına dikkat çeken Çırakoğlu, “Ancak bunu fiyatlara yansıtamıyoruz. Kendimizden feragat ediyoruz. Bursa’da arz ve talep dengesizliği var.

Ruhsatsız fırınlar haksız rekabet oluşturuyor ve bizi daha da zor duruma düşürüyor” diye konuştu. Çırakoğlu, yakın zaman içinde ekmek fiyatlarına zam söz konusu olmadığını da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X