Ramazanda bir çay kaşığı bile yeseniz yetiyormuş!

Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Aslıhan Altuntaş, ramazan ayında metabolizmayı hızlandırmak için altın önerilerde bulundu.

Ramazanda bir çay kaşığı bile yeseniz yetiyormuş!

Metabolizmayı hızlandıran besinleri tüketirken miktarına ve sıklığına çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Mutlaka sahura kalkılmalı, iftarda yemeğe çok yüklenmemeli, sıvı tüketimine dikkat edilmelidir.

Ramazan ayında metabolizma hızınızı artıracak gıdalar şöyle sıralanmaktadır: 

Yoğurt: Günde 1-2 su bardağı kadar yoğurt tüketerek bağırsak motilitenizin düzenlenmesine katkıda bulunabilir aynı zamanda yağ yakımını hızlandırabilirsiniz.Yoğurdu iftarda 1 su bardağı kadar veya iftardan 2 saat sonra yine 1 su bardağı kadar tüketebilirsiniz.

oruc-tutarken-metabolizmayi-hizlandiracak-altin-oneriler-11469966.jpeg

Kefir:

Her gün 1 su bardağı kadar kefir tüketerek bağırsak mikrofloranızın yararlı bakterilerce zenginleşmesini sağlayabilirsiniz. Yapılan birçok çalışma probiyotiklerin kilo verme üzerinde olumlu etkileri olduğunu göstermektedir. Kefir de güçlü bir probiyotik kaynağıdır.

Bu nedenle düzenli kefir tüketimi kilo verme süreçlerini olumlu etkilemektedir. Sahur öncesinde tüketeceğiniz 1 su bardağı kefir ile metabolizmanızı destekleyebilir kilo verme sürecinizi kısaltabilirsiniz. 

oruc-tutarken-metabolizmayi-hizlandiracak-altin-oneriler-11469965.jpeg

Yumurta:

Örnek protein olarak bilinen yumurta verdiği tokluk hissi sayesinde gün içerisindeki enerjinizin yüksek kalmasına yardımcı olur. İçerdiği lesitin sayesinde de karaciğerin yenilenmesine yardımcı olur. Karaciğer tek başına vücuttaki birçok işlevin ana organıdır onun yenilenmesi demek vücudun yenilenmesi demektir.

Bu sayede metabolizmanızın yenilenmesine destek olur ve kilo verme süreçlerini kolaylaştırır. Kolesterol yüksekliği gibi bir sağlık probleminiz yoksa gönül rahatlığı ile sahur sofralarınızda 1 yumurta tüketebilirsiniz.

oruc-tutarken-metabolizmayi-hizlandiracak-altin-oneriler-11469962.jpeg

Acı biber: 

Jalepeno, chili biberi içerdiği capsaicin maddesi sayesinde damarlarda plak oluşumunu ve yağ birikimini önler. Aynı zamanda da kalp atışlarını hızlandırır. Bu sayede dolaşıma katkıda bulunur ve metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur.

Eğer herhangi bir mide problemi yaşamıyorsanız günde 1 çay kaşığı kadar bu biberlerden beslenmenize ekleyebilirsiniz. Yoğurtla birlikte tüketilmesi oluşabilecek yanmaları engelleyecektir. Ancak acıya karşı bir hassasiyetiniz varsa tüketmemelisiniz.

oruc-tutarken-metabolizmayi-hizlandiracak-altin-oneriler-11469968.jpeg

Avokado: 

Avokado özellikle karın bölgesi yağların yakımında etkilidir. Tekli doymamış yağ asitler ve oleik asit açısından zengin olduğundan karın bölgesi yağların yakımını destekler.

İftarda tercih edeceğiniz çorbaları avokado yağı ile pişirerek kilo verme sürecinizi destekleyebilirsiniz. 4-5 kişilik 1 tencere çorbaya en fazla 2 çorba kaşığı kadar kullanılmalıdır. Ya da yarım avokadoyu salatalarınıza ekleyerek tüketebilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı:

İçerdiği MCT adı verilen yağ asitleri sayesinde yağ yakıcı bir etkiye sahiptir. Çünkü MCT yağ asitleri direkt olarak enerji üretmek için kullanılır ve depolama süreçlerine tüketim miktarı fazla olmadıkça girmez. Sahurda 1 çay kaşığı kadar tüketebilirsiniz.

İftar sonrası yağ yakan karışım tarifi

1 çay kaşığı zerdeçal + 1 çay kaşığı zencefil + 1 tatlı kaşığı bal + 3-4 damla limon 

Tüm malzemeleri karıştırıp düzenli olarak yediğinizde hem bağışıklık sisteminize faydalarını hem de yağ yakımını hızlandırıcı etkisini görebilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X