Ramazanda sindirim sorununa doğal çözüm!

Ramazan ayında herkesin şikayet ettiği sindirim sorunları, halsizlik ve ağız kokusu gibi ortak sorunları doğanın şifalı bitkisi taze zerdeçal tarifleriyle gidermek mümkün.

Ramazanda sindirim sorununa doğal çözüm!

Beslenme ve tüketim alışkanlıkları nedeniyle ortaya çıkan sorunları gidermenin doğal yollarından biri taze zerdeçallı tarifler. Doğanın şifalı bitkisi olarak kabul edilen taze zerdeçal hemen her yemekte kullanılabiliyor.Ve başta sindirim sorunları olmak üzere birçok sağlık sorununu ortadan kaldırıyor.

Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli, Ramazan ayında hemen herkesin yaşadığı üç temel soruna dikkat çekerek, “Ağız kokusu, sindirim problemleri ve halsizlik. Bu üç problemin üçüne birden çözüm olabilecek Ramazan’ın gözdesi, altın niteliğinde bir besin taze zerdeçal” diyor.

ramazan-da-sindirim-sorununa-taze-zerdecalli-cozum-11482595.jpeg

“Taze zerdeçalın hem çayı tüketilebiliyor, hem çiğnenerek tüketilebiliyor” diyen Kümeli’nin verdiği bilgiye göre, taze zerdeçal kahvenin içine karıştırıldığında halsizliği önlüyor. Eğer ağız kokusundan korunmak istiyorsanız iftarda çayını demleyebilir, sahurda çiğneyebilirsiniz. Ramazan ayı boyunca dozunda (günlük kullanım miktarı 6-8 gram) ve düzenli tüketildiği takdirde de sindirim problemlerini önleyebilirsiniz.

Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli’nin Ramazan’da su kaybını önlemek, enerji toplamak ve ağız kokusunu gidermek için herkesin evinde en kolay şekilde yapabileceği taze zerdeçallı limonata ve taze zerdeçallı ağız gargarasını öneriyor;
 

Taze Zerdeçallı Limonata

– 2 yemek kaşığı rendelenmiş Verita Taze Zerdeçal
– 1.5 adet Verita Misket Limonu’nun (Lime) suyu
– 4 bardak soğuk su
– 4 çorba kaşığı bal
– İsteğe bağlı; 1 adet portakalın suyu

Tüm malzemeleri bir sürahide karıştırın. Bol buz ile servis etmenizi öneririz.

Taze Zerdeçallı Ağız Gargarası

– Yaklaşık 2.5 cm büyüklüğünde bir parça Verita Taze Zerdeçal (soyulmuş ve rendelenmiş)
– 250 ml su
– 1 çay kaşığı karanfil
– Birkaç damla esansiyel yağ 
(Ferahlık vermesi için, dilediğiniz yağı kullanabilirsiniz)

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X