Raylarda lodos mesaisi

Şiddetli lodos sebebiyle devrilen vincin hatların yanı sıra raylara da zarar vermesi üzerine duran Bursaray seferlerinin bir an önce başlaması için Burulaş ekipleri hummalı bir şekilde çalışıyor.

Raylarda lodos mesaisi

Burulaş tarafından 3 Şubat Salı günü sabahtan itibaren Demirtaşpaşa İstasyonu ile Üniversite ve Emek arasının ulaşıma açılacağı, Duaçınarı İstasyonu’na kadar olan bölümün de açılmasının hedeflendiği açıklandı. 

Bursa’da hızı zaman zaman saatte 130 kilometreye kadar çıkan lodos hayatı olumsuz etkilerden, en önemli zararı da Bursaray hatlarına verdi. Stadyum inşaatında kullanılan vincin lodos sebebiyle devrilmesi neticesi Bursaray kataner telinin gerilmesiyle yaklaşık 1 kilometre boyunca hat üzerinde kopmalar meydana gelmişti. Vinç parçaları travers ve raylara da zarar verirken, Yüksek İhtisas Hastanesi istasyonu ile Arabayağı istasyonu arasında da hatlardın üzerine düşen çatı parçaları bu mevkide enerji kablolarının kopmasına sebep oldu. Arabayağı İstasyonu – Kestel arasındaki bölgede de yaşanan kopmalar sebebiyle bu bölgede de seferler iptal edilmişti.

Vinç kazasının hemen ardından olay yerine gelen ve teknik ekibiyle birlikte inceleme yapan Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, hem enerji hatlarının hem de zarar gören rayların bir an önce onarılması için bütün ekipleri seferber etti. Devrilen vincin rayların üzerinden kaldırılmasıyla başlatılan onarım çalışmaları aralıksız sürerken, çalışmalar ağırlıklı olarak Acemler ve Yüksek İhtisas – Arabayatağı İstasyonları arasında yoğunlaştırıldı. Vincin altında kalarak kırılan travers ile raylarda onarım çalışmaları hızla sürerken, diğer taraftan enerji hatları da çekiliyor.

Bursaray seferlerini bir an önce başlatmak için yoğun bir çalışma içinde olduklarını dile getiren Fidansoy, 3 Şubat Salı (yarın) günü sabahtan itibaren Demirtaşpaşa istasyonu ile Üniversite ve Emek arasında ulaşımın yapılabileceğini vurguladı. 

Çalışmaların sabaha kadar devam edeceği belirtilirken, hattın Duaçınarı istasyonuna kadar olan bölümünün de yarın sabah açılmasının hedeflendiği kaydedildi. Duaçınarı – Arabayatağı İstasyonları arasındaki sıkıntının da bir an önce giderilip, hattın Adabayatağına kadar olan bölümünün en kısa zamanda ulaşıma açılması hedefleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X