Reformlar hızlanacak

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, seçim sonrası reform çalışmalarının hızlandırılacağını ifade etti.

Reformlar hızlanacak

Şimşek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dövizdeki dalgalanmaların 3 husustan kaynaklandığını belirten Şimşek, Amerika’da faizlerin yükseldiğini hatırlattı.

Bir taraftan Amerikan Merkez Bankasının dolar likiditesini kıstığını ve faizi yükselttiğini kaydeden Şimşek, bir taraftan da Amerikan hazinesinin daha çok dolar talep ettiğine işaret etti.

Şimşek, bunun da küresel dolar likiditesini olumsuz etkilediğini vurguladı. Seçim sonrasında gerek makro ihtiyati gerekse kamu maliyesine ilişkin tedbirler ile reform çalışmalarının hızlandırılacağının altını çizen Şimşek, şöyle devam etti: ‘’Bunları söyleyince genelde, ’15-16 yıldır neredesiniz?’ diyorlar. Aslında birçok reform yapıldı.

Türkiye eğer bu reformları yapmasaydı küresel krizden, Ortadoğu’daki kaostan çok daha fazla etkilenirdi. Türkiye reformlar sayesinde büyük şoklara karşı büyük dayanıklılık göstermiştir.

Reform dediğiniz sürekli değişim demek. Bu konudaki çabalarımızı hızlandıracağız. Çünkü 5 yıllık yeni bir döneme gireceğiz. Türkiye yeni döneme çok daha güçlü bir şekilde girecek.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X