Rekabet ihlaline 2,2 milyar TL ceza

Rekabet Kurumunca, 2013-2017 yıllarında uygulanan cezaların toplamı 2,2 milyar lira olarak kayıtlara geçti.

Rekabet ihlaline 2,2 milyar TL ceza

Rekabet Kurumu verilerine göre, ayrıntılı inceleme ve soruşturma süreçleri sonucunda rekabeti ihlal eden teşebbüslere yaptırım uygulayan Kurum, bu çerçevede son 5 yılda toplam 2 milyar 198 milyon 799 bin lira ceza verdi. Söz konusu cezaların 2 milyar 41 milyon 320 bin liralık kısmı esastan verilirken, yargı kararı sonrası yeniden değerlendirilen dosyalar kapsamında da 130 milyon 418 bin liralık ceza uygulandı.

Söz konusu dönemde Kurum, yerinde incelemenin engellenmesi nedeniyle 18 milyon 765 bin lira, yanıltıcı ve yanlış bilgi verilmesi ile birleşme ve devralmaların izinsiz gerçekleştirilmesi nedeniyle ise 8 milyon 294 bin lira ceza kesti. Rekabet ihlalleri neticesinde verilen cezaların sektörel dağılımına bakıldığında finans, petrol ve petrokimya, tütün ve alkollü içecekler, bilgi ve iletişim ile inşaat sektörlerinin ön plana çıktığı görüldü.

Kurumun müdahaleleri neticesinde tüketicilere sağlanan fayda, yıllık ortalama 3,3 milyar lira olarak hesaplandı. Bu kararlar alınmasaydı, tüketicinin cebinden 3 yılda yaklaşık 10 milyar lira çıkacaktı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X