Restoran sahiplerinden Digiturk’e boykot

Digiturk’ün 2019-2020 yılında ticari işletmelere yaptığı zammı boykot için bir araya gelen 33 restoran sahibi, fahiş bulduklara fiyatlara tepki gösterdi.

Restoran sahiplerinden Digiturk’e boykot

DERYA DEMİR PINAR

Tepkilerini Orhaneli Yolu’ndaki Doğa Restaurant’ta dile getiren işletmeciler, bundan sonra Digiturk kullanmayacaklarını açıkladı. 

Grup adına açıklama yapan Neslihan Binbaşı, Digitürk’ün spor paketleri için yaptığı zammın yüzde 50’ye vardığını, bunun iletmeleri zor durumda bıraktığını belirterek,  “Yaklaşık 1 yıldır ciddi bir daralma yaşayan işletmelerimiz, resmi enflasyonun da üzerinde talep edilen fiyat artışı nedeniyle zor durumda bırakılmıştır.  Hal böyleyken, ticari faaliyetlerin devam edebilmesi ve ayakta kalabilmemiz için, talep edilen yüksek zamlı fiyatlar ile yayıncı kuruluştan yayın satın almamız mümkün görünmüyor. Ayrıca Bursa özelinde distribütör firmanın her işletmeyle ayrı koşullar ile keyfi pazarlıklar yapmış olduğunu da öğrenmiş bulunmaktayız. Bu durum distribütör firmanın güvenirliğine ciddi zarar verirken, bizleri de taleplerimiz gerçekleşinceye kadar Digiturk’u boykot kararı almaya zorlamıştır” ifadelerini kullandı. 

“İNDİRİM İSTİYORUZ”

2018-2019 yılı içinde yayıncı kuruluşun bir işletmeden yıllık 110 bin lira talep ettiğini, 2019-2020 yılı için ise 156 bin lira istediğini ifade eden Binbaşı, “Yayıncı kuruluştan indirim, alkollü alkolsüz işletme ayrımının kaldırılmasını, fiyatlamadaki masa, sandalye, metrekare hesabını kaldırılmasını, işletme yoğunluğuna göre fiyatlama yapılmasından vazgeçilmesini ve maçların ticari olarak tek alımının uygulanmasını istiyoruz. Bu kararımızla Bursa’da faaliyet gösteren ve maç yayını veren tüm işletmeleri dayanışmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X