Riyad-Şam ‘yakınlaşması’

Suriye Ulusal Güvenlik Bürosu Başkanı Ali Memlük’ün birkaç gün önce Suudi Arabistan’a ziyarette bulunduğu iddia edildi.

Riyad-Şam ‘yakınlaşması’

Lübnan merkezli Cumhuriyet gazetesinin bazı kaynaklara dayandırarak verdiği haberde, Memlük’ün, Riyad yönetimi ile ilişkilerinde yeni bir döneme zemin hazırlamak üzere birkaç gün önce Suudi Arabistan’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdiği öne sürüldü. Suudi Arabistan ile Beşar Esad rejimi arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden başlamasının an meselesi olduğuna değinilen haberde, Suudi Arabistan’ın stratejik bir dönüş yapmaya hazırlandığı ifade edildi.

İDLİB’TE ATEŞKES

Suriye’nin Türkiye sınırındaki İdlib vilayetinde kontrol, El Kaide’nin eski Suriye kolu Heyet Tahrir Şam’a (HTŞ) geçti.
Suriye’nin Türkiye sınırındaki İdlib vilayetinde El Kaide’nin eski Suriye kolu Heyet Tahrir Şam (HTŞ) ile Ulusal Kurtuluş Cephesi (ÖSO) arasında bir haftayı aşkın süredir devam eden çatışmalarda dün sabah ateşkes sağlandı.

Anlaşmaya göre ateşkes hemen devreye girerken, idari işler HTŞ’nin idari kolu olan ‘Kurtuluş (İnkaz) Hükümeti’ne geçti. Bu durum, İdlib’deki Türkiye destekli grupların idari kontrolü HTŞ’ye devretmesi anlamına geliyor. Anlaşmaya göre, gruplar ayrıca karşılıklı açtıkları hendekler ve siperleri kaldıracak, esirleri takas edecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X