Rögar kapakları yol seviyesine çıkarılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, zemin seviyesinin altında kalması nedeniyle anayollarda trafiği tehlikeye neden olan rögar kapaklarını yolla aynı seviyeye getirme çalışması başlattı. 

Rögar kapakları yol seviyesine çıkarılıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın talimatıyla çalışmaları başlatan BUSKİ, ana arterlerdeki kanalizasyon ve yağmur suyu kapaklarını yolla aynı seviyeye getiriyor.

Ankara yolu Sırameşeler mevkiinde başlatılan çalışma kapsamında, özel olarak geliştirilen araçla, öncelikle mevcut kapakların bulunduğu bölge dairesel olarak kesilip alınıyor. Sonra kapaklar yol seviyesine göre monte ediliyor. Özel olarak hazırlanan kimyasal maddeler kullanılarak yapılan çalışmanın ardından hemen asfaltlama yapılarak çalışma yarım saat gibi kısa sürede tamamlanıyor. 

Geçtiğimiz haftalarda gece gündüz çalışan BUSKİ ekipleri sürücüleri rahatsız eden Mudanya yolu, Ankara yolu, Mimar Sinan ve Esentepe batçıklarındaki rögar kapaklarının 23’ünü yol seviyesine getirirken, pazar sabahı yapılan çalışmalarda ise Paşaçiftliği ile Merinos arası yapılan düzenlemelerde yaklaşık 50 rögar kapağının yol seviyesine getirildiği, çalışmaların devam edeceği belirtildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X