Ronaldo’nun transferi Fiat’ı karıştırdı

Cristiano Ronaldo’nun Juventus’a transferi, İtalyan kulübünün sahibi Andrea Agnelli’nin patronu olduğu Fiat’ın işçilerini isyan ettirdi.

Ronaldo’nun transferi Fiat’ı karıştırdı

Şirket çalışanları, yılladır kendilerine zam yapılmazken yıldız futbolcu için 400 milyon Euro harcanacak olması karşısında greve gitme kararı aldı.

Ronaldo transferi, İtalya’nın Torino kentinin bir numaralı kulübü Juventus’a bayram yaptırırken Fiat fabrikalarının işçilerini öfkelendirdi.

İtalyan medyasına göre hem Juventus hem de Fiat’ın sahibi Andrea Agnelli’nin satın aldığı Ronaldo paketinin toplam faturası 340-400 milyon Euro arasında değişiyor. Real Madrid’e Ronaldo’nun bonservisi için 112 milyon Euro ödeyen Juventus, Portekizli yıldıza da 4 yılda net gelir olarak 120 milyon Euro verecek.

Bunun üzerine vergi ve diğer masraflar eklendiğinde brüt 240-300 milyon Euroyu bulacak bir fatura ortaya çıkıyor. Yani toplam rakam 400 milyon Euro’yu buluyor. Bunun 30 milyon Euro’su doğrudan Fiat’ın kasasından çıkacak. Ronaldo’nun bunun karşılığında otomotiv firmasının reklam yüzü olacağı iddia ediliyor.

BARDAĞI TAŞIRAN DAMLA OLDU

Maaşları dondurulmuş halde olan, yıllardır zam alamayan Fiat işçileri için bu haberler bardağı taşıran damla oldu. Güneydeki Melfi kentindeki Fiat fabrikalarında sendika, Ronaldo’nun transferini protesto için 15 Temmuz akşamından 17 Temmuz sabahına dek grev ilan etti. ”Yıllardır işçilerden ekonomik düzeyde devasa fedakarlıklar talep eden şirketin bir futbolcu satın almak için yüz milyonlarca Euro harcaması kabul edilemez” çıkışını yapan sendika, ”Bu adil midir? Bir kişi milyonlar kazanırken binlerce ailenin maaşlarıyla ayın ortasını bile getirememesi adil midir” diye sordu.

‘SİZE SERVET BİZE SEFALET’

”Hepimiz aynı işverenin çalışanlarıyız ama daha önce hiç böylesine devasa bir toplumsal uçurumda kalmamıştık, bu adil ve eşit olmayan muamele kabul edilemez ve edilmeyecektir” vurgusu yapan sendika, ”Fiat şirketi servetini işçilerine borçludur ama yöneticileri zenginlik içindeyken işçilerin karşılığında aldığı sefalettir” saptamasında da bulundu. İşçiler şirket yöneticilerine tek bir kişiyi zengin etmek yerine binlerce kişinin geleceğini garanti edecek otomobil modellerine yatırım yapma tavsiyesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X