Rota yeniden Türkiye’ye dönüyor

Bölgesel siyasi gelişmelerden olumsuz etkilenen kongre turizminde toparlanma sürecinin başladığını belirten sektör temsilcileri, Türkiye ve İstanbul’un yeniden uluslararası etkinliklerin rotasına girdiğini kaydetti.

Rota yeniden Türkiye’ye dönüyor

Türk turizm sektörü temsilcileri, kongre turizmi alanındaki gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, ülkede kongre turizminin 2000’lerin başından itibaren gelişme gösterdiğini ifade ederek, ev sahipliği yapılan etkinlik sayısında 2013’te rekor seviyeye ulaşıldığını söyledi.

Söz konusu dönemde iş amaçlı gerçekleştirilen 221 uluslararası toplantıyla Türkiye’nin dünyada 18’inci sırada yer aldığını vurgulayan Bayındır, kongre turizminde lider ülkelerin ABD, Almanya ve İngiltere, önde gelen şehirlerin ise Barselona, Viyana, Paris, Berlin ve Londra olduğunu anlattı.

Bayındır, ‘’Yaklaşık 10 yılda kongre turizminde dünyada üst seviyelere çıkan Türkiye, yabancı çevrelerde kasıtlı oluşturulan olumsuz güvenlik algısı yüzünden onaylanmış birçok organizasyonun iptaliyle bu alanda kan kaybetti. 2016 itibariyle maalesef dünya sıralamasında ülke bazında ilk 20’deki ve İstanbul’la elimizde tuttuğumuz şehir bazında ilk 10’daki yerimizi kaybettik” dedi.

ŞİMDİDEN TEKLİFLER ALINDI

Kongre turizminin uzun vadeli planlama gerektirdiğini dile getiren Bayındır, 2021-2022 yıllarında gerçekleştirilecek organizasyonlar için şimdiden tekliflerin alındığına işaret etti. Timur Bayındır, ‘’Türkiye’nin geçen yılı da zayıf geçirdiğini söyleyebiliriz. Umuyoruz ki bu yıldan itibaren Türkiye ve İstanbul yeniden uluslararası etkinliklerin rotasına girecek. Hiçbir olumsuzluk olmaması durumunda önümüzdeki 2-3 yıl içinde dünya sıralamasındaki eski seviyelerine dönebilir” diye konuştu.

DAHA FAZLA GELİR GETİRİYOR

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Boynueğri ise, kongre turizminin bireysel ve paket turlara kıyasla daha fazla gelir getirdiğinin altını çizdi. Dünya genelinde 2017’de gerçekleştirilen 12 bin 558 uluslararası toplantı ve kongrenin yarısından fazlasının (yüzde 53,6) Avrupa’da düzenlendiğini belirten Boynueğri, ‘’Bölgemizdeki siyasi gelişmelerden olumsuz etkilenen kongre turizminde toparlanma görülüyor. 2019 başta olmak üzere önümüzdeki yıllar için önemli kongreler Türkiye’ye kazandırılmaya başlandı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X