Rum lidere kara  para suçlaması

Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in adının, Rus kara paralarının aklanması meselesiyle ilişkilendirildiği haber verildi.

Rum lidere kara  para suçlaması

Politis gazetesi, yabancı bir yayının, “Anastasiadis’e, başkan seçilmesinden hemen önce Rus sermayesinin aklanması konusunda rol verdiğini” yazdı. Organize Suç ve Yolsuzluk Raporlama Projesi’ne (OCCRP) ait bir yayında yer aldığı belirtilen iddialar, Anastasiadis’in hukuk bürosunun ve bizzat Anastasiadis’in, “Troika Laundromat” adlı şebekeyle ilişkisi olduğu yönünde.

Bu şebekenin, 2013 yılında tasfiye edilen bir Litvanya bankası ekseniyle, yaklaşık 3 buçuk milyar Euro’yu aklamayı başardığını kaydeden gazete, OCCRP’nin yayının, 14 Ağustos günü ortaya çıktığını ifade etti.

Haberde, OCRRP’nin, Rum lider Anastasiadis’in eski hukuk bürosunun, Anastasiadis tarafından yönetilirken, 220 milyon Euro’nun hayali ticaretin aklanmasına ilişkin olarak, sermaye rotasını düzenlediğini iddia ettiğine de yer verildi.

Haravgi gazetesi de haberinde, OCRRP’nin yayınına göre, “Nikos Hr. Anastasiadis” hukuk bürosunun, Rus paralarının göstermelik şirketlere transfer edilmesi konusunda karmaşık anlaşmalar yaptığını yazdı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X