RUMELİSİAD’da Ömer Kumova dönemi

Rumelili Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği’nde Erol Kılıkçıer, başkanlık görevini Ömer Kumova’ya devretti.

RUMELİSİAD’da Ömer Kumova dönemi

ASLIHAN AYDIN 

RUMELİSİAD dernek merkezinde dün gerçekleştirilen ve tek listeyle gidilen 3. Olağan Genel Kurul’da Ömer Kumova oy birliği ile başkanlık görevine getirildi. Kumova, buradaki konuşmasında derneğin 2006 yılında kurulduğunu ve 300 civarında üyesinin bulunduğunu söyledi.

Dernekte 2008 yılından itibaren komisyon başkanlığından, başkan vekilliğine kadar birçok görevde bulunduğunu dile getiren Kumova, ‘’RUMELİSİAD’ın bu dönem yapacağı işlerde farklı bir hareket tarzı olacak. Bu dönem daha fazla ekonomi konuşacağız. Üyelerinin kendi aralarındaki işbirliğini artıracağız.

Balkan ülkelerinden Avrupa’ya göç etmiş, oralarda ithalat ve ihracat yapan arkadaşlarımızla daha verimli bir şekilde ilişki kurmaya çalışacağız” dedi. Bugüne kadar Balkan ülkelerinde ayak basmadık yer bırakmadıklarının altını çizen Kumova, ihracatı artıracak çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

MALİYETLER ARTTI SATIŞLAR DÜŞTÜ

Son dönemdeki ekonomik gelişmeleri de değerlendiren Kumova, ‘’Faiz ve döviz kurlarından olumsuz etkileniyoruz. İnşaat sektörünün de bir temsilcisi olarak net yüzde 41 enflasyon yaşıyoruz. Maliyetlere yansıdığı gibi, faizlerin artması satış hacmi yönünden de olumsuz etkiliyor. Bugünlerin geçici olduğunu düşünüp, pozitif yaklaşmak istiyoruz. Sonuçta negatif düşünmek bize bir sey kazandırmayacak.

Neyi eksik yaptığımızı daha fazla çalışarak çözmeye çalışıyoruz. İnşallah bu günler de geçecek” diye konuştu. Görevi devreden Erol Kılıkçıer de, yeni yönetime başarılar diledi. Bunun bir bayrak yarışı olduğunu ifade eden Kılıkçıer, yeni yönetimin bayrağı daha ileriye taşıyacağına inandığını vurguladı.

Ekonominin son durumundan etkilendiklerinin de altını çizen Kılıkçıer, ‘’2023 hedeflerinde Balkanlara yapılan ihracatın 50 milyar dolara çıkmasını amaçlıyorduk. Ancak içimizde bulunduğumuz ekonomik koşullar bunu biraz zorlaştırdı. Ama insanlar hayal ettiği müddetçe yaşar” dedi.

ATATÜRK HEYKELİ AÇILDI

Genel kurul öncesinde Bursa’da ilk ve tek olarak Rumeli Konağı’nın bahçesine yapılan, monoblok mermerden 3 boyutlu yazıcıyla işlenen Atatürk heykelinin açılışı üyelerin katılımıyla gerçekleştirildi. Genel kurulda Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra AK Parti Bursa milletvekilleri Refik Özen ve Atilla Ödünç de hazır bulundu.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Ömer Kumova başkanlığındakı yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Abidin Şakir Özen, Ahmet Özkayan, Ahmet Elsıkar, Alaattin Kırcalı, Ali Mutlu, Anıl Okan Şen, Ayhan Korgavuş, Buğra Ardıç, Erhan Adalıer, Ersin Birnican, Eliz Güney, Fatih Vardar, Ferdi Yılmaz, Gürol Ferik, Gülşah Cebelli. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X