Rus ordusu ani tatbikata başladı

Rusya Devlet Başkanı Putin’in emriyle Merkezi Askeri Bölge’ye bağlı silahlı güçler teyakkuza geçirildi.

Rus ordusu ani tatbikata başladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova yakınlarında bulunan Merkezi Askeri Bölge’ye bağlı Rus ordu birliklerinin ani tatbikata başlaması yönünde talimat verdi.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Putin’in başkomutan sıfatıyla verdiği talimatla Merkezi Askeri Bölge’ye bağlı silahlı güçler teyakkuz haline geçirildi.

Savunma Bakanı Sergey Şoygu da ordunun yönetim kademesiyle yaptığı toplantıda, Putin’in emri üzerine başlatılan tatbikata diğer askeri bölgelerin hava ve hava indirme güçlerinin de katılacağını belirtti. Şoygu, 12 Eylül’e kadar devam edecek tatbikatta bazı federal bakanlık ve kurumların da savaş şartlarında çalışma koşullarının denetleneceğini kaydetti.

Rusya’da 2011 yılından itibaren ani tatbikatlar düzenleniyor. Savunma Bakanlığının açıklamasına göre, bu tatbikatlarda ordunun barış zamanlarında savaş yeteneğini kaybetmesinin engellenmesi amaçlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X