Rus sınırlarında büyük tehlike: Karşı karşıya geldiler!

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus Su-27 savaş uçağının, NATO’nun Baltık Denizi’ndeki tarafsız sular üzerinde Baltops-2019 tatbikatı kapsamında Rusya sınırlarına yaklaşan ABD ve İsveç hava kuvvetlerine ait iki keşif uçağını engellemek için havalandırıldığını aç

Rus sınırlarında büyük tehlike: Karşı karşıya geldiler!

Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre Rusya Hava Kuvvetleri’ne ait bir adet Su-27 savaş uçağıdün Amerikan Hava Kuvvetleri’ne ait RC-135 ve İsveç Hava Kuvvetleri’ne ait Gulfstream keşif uçağına engelleme yaptı.

Açıklamaya göre Baltık Denizi’ndeki tarafsız sular üzerinde Rusya sınırlarına yaklaşan iki hava hedefi tespit edildi. Rus Su-27 uçağı güvenli bir mesafeden uçaklara yaklaştı ve uçakların ABD’nin RC-135, İsveç’in Gulfstream keşif uçakları olduğunu tespit etti.

Rusya Savunma Bakanlığı Su-37 uçağının güvenlik tedbirlerine uyarak yabancı keşif uçaklarına eşlik ettiğini ve Rusya sınırlarına yönelik bir ihlali engellediğini de sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X