Rusların  ‘S-400′ kaygısı

Rusya’da Türkiye’ye S-400 satışı bir yandan “diplomatik zafer” olarak görülürken, diğer yandan Rus askeri teknolojilerinin “NATO ülkesinin eline geçebileceği” endişesi dile getirilmeye devam ediyor.

Rusların  ‘S-400′ kaygısı

Savunma uzmanıi Anatoliy Tsıganok, “Türkiye’ye S-400 satışı, gelir sağlamak ve NATO ülkelerinden bile rağbet olduğunu göstererek Rus silahlarının reklamını yapmak için bir fırsat. Ancak diğer bir yönü var. Hava savunma sistemleriyle ilgili bilgi sızdırılabilme ihtimali açık” dedi.

ABD’li askeri personelin Türkiye’de Rus S-400 hava savunma sistemleriyle ilgili bilgi edinebilecekleri yönündeki endişeleri hatırlatan Tsıganok, “Yani ABD bizim başlıca hava savunma sistemimizin nasıl çalıştığını öğrenebilir. Teoride bu Rusya’nın savunma gücüne zarar verebilir” diye konuştu. NATO’nun Türkiye ile ortak tatbikatlarında S-400’lere karşı hamle yapabilecek taktikleri geliştirebileceği endişesini de dile getiren Rus uzman, “Ayrıca S-400’ler Suriye sınırına yerleştirilirse, Rusya hava kuvvetleri için teorik olarak tehlike yaratabilir” ifadelerinde bulundu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X