Rusya ABD’yi uyardı

Rusya, Venezuela hakkında askeri ihtimallerden bahseden ABD’yi, böyle bir hamlenin ‘çok yıkıcı sonuçlar’ı olacağını belirterek uyardı.

Rusya ABD’yi uyardı

Venezuela yönetimi ise ‘insani yardımın’ geçeceği köprüyü konteynerler ve tankerlerle trafiğe kapatttı. yollara beton barikatlar yerleştirdi. 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Venezuela’nın içişlerine askeri müdahalenin “en kötü senaryo” olduğunu ve böyle bir hamlenin çok yıkıcı sonuçları olacağını ifade etti.

Ryabkov, ABD’nin ardından kendilerinin de askıya aldığı INF Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’yla (INF) ilgili yeni bir teklif beklediklerini de belirtti.

KÖPRÜYE BARİKAT

Öte yandan Kolombiya ile Venezuela arasındaki sınır geçiş noktalarından biri olan  Las Tienditas Köprüsü’ne, Venezuela ordusu tarafından tankerler ve konteynerlerle barikat kuruldu. Bölgede çok sayıda polis de görev yapıyor. Gıda ve sağlık malzemesi sıkıntısı yaşanan Venezuela’ya gönderilmesi planlanan insani yardımın bu köprüden geçirilmesi planlanıyordu. Ancak Devlet Başkanı Nicolas Maduro, söz konusu insani yardımın bir aldatmacadan ibaret olduğunu ve askeri işgal için zemin hazırlandığını savunuyor.

ABD’DEN ORDUYA ÇAĞRI

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Kolombiya sınırında bekleyen insani yardım malzemelerinin ülkeye sokulabilmesi için orduya çağrıda bulundu. Pompeo Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Venezuela halkı çaresiz bir şekilde insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

ABD ve diğer ülkeler yardım etmeye çalışıyor ancak Maduro’nun emirleri altındaki Venezuela ordusu yardımları tır ve konteynerlerle engelliyor. Maduro yönetimi yardımların açlıktan ölen insanlara ulaşmasına izin vermeli” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X