Rusya lider konumda

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Rusya’nın pazar sıralamasında lider konumuna geri döndüğünü söyledi.

Rusya lider konumda

Yenigün, müteahhitlerin jeopolitik risklere ve ticaret savaşlarına rağmen geçen yıl 19,4 milyar dolarlık proje üstlendiğini belirterek, bunun bir önceki yıla göre yüzde 28,2’lik bir artışı ifade ettiğini anlattı. Üstlenilen projelerin bölgelere göre dağılımı hakkında da bilgi veren Yenigün, 2018’deki iş hacminin yüzde 46’sının Avrasya, yüzde 26’sının Orta Doğu, yüzde 18’inin Afrika, yüzde 6’sının Avrupa, yüzde 3,2’sinin Güney Asya ile Uzak Doğu ve yüzde 0,6’sının Amerika ülkelerinde oluştuğunu vurguladı.

Yenigün, sektörün geçen yıl iş üstlendiği ilk 3 pazarın Rusya (3,9 milyar dolar), Suudi Arabistan (3 milyar dolar) ve Katar (2 milyar dolar) olduğuna işaret etti. Sektörün en önemli pazarı olan Rusya ile yaşanan krizin ardından iki ülke arasındaki ilişkinin normale döndüğünü kaydeden Yenigün, ‘’Rusya, geçen yıl yurt dışı müteahhitlik hizmetlerimizde pazar sıralamasında lider konumuna geri dönmüştür. Mevcut dağılımda Rusya’nın pazar payı, yeniden uçak krizi öncesinde olduğu gibi yüzde 25’ler seviyesine gelmiştir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X