Rusya Türkiye’den izin bekliyor

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, Türkiye’ye et, süt ve balık ihraç etmeye hazırlandıklarını açıkladı.

Rusya Türkiye’den izin bekliyor

Tkaçev, dün yaptığı açıklamada, ‘’Türkiye’nin, Rus kırmızı et, süt ve deniz ürünlerinin kendi pazarına girmesine ilişkin kararı en yakın zamanda almasını bekliyoruz” dedi. Rusya’da üretilen kırmızı et, süt ve deniz ürünlerinin Türkiye’ye ihracatının başlayabilmesi için Rus tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor’un Türk yetkililerle sürekli temas halinde bulunduğunu da belirten Tkaçev, söz konusu ürünlerin Türk tüketiciler tarafından beğenilmesini umduğunu vurguladı.

Diğer taraftan Rusya’nın da Türkiye’den aldığı tarım ürünlerinin çeşidini artırmaya devam ettiğini anlatan Tkaçev, Türk tarım ürünlerinin Rus marketlerindeki raflarda yerlerini yeniden almaya başladığını hatırlattı.  Aleksandr Tkaçev, Rusya ve Türkiye’nin tarım alanında yaptığı işbirliğinin genel anlamda olumlu bir çizgi izlediğini ifade ederek, iki ülkenin bu alandaki ticaret hacminin 2017’de bir önceki yıla göre yüzde 21 artışla 2.8 milyar dolara ulaştığını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X