Rusya’dan ABD’ye Rimelan tepkisi

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, ABD’nin Suriye’nin başlıca petrol üretim merkezlerinden biri olan Rimelan bölgesine askeri teçhizat konuşlandırmasının gerginliği artırdığını belirtti.

Rusya’dan ABD’ye Rimelan tepkisi

ABD askerlerinin petrol alanlarının korunması ve DEAŞ tehlikesine karşı konuşlanmasının gerçeği yansıtmadığını savunan Bogdanov, bunun kabul edilemeyeceğini kaydetti. Bu durumun gerginliğin artmasına yol açacağını belirten Bogdanov, “Astana’da hükümet ve silahlı muhalifler olmak üzere iki Suriye delegasyonu bulunuyor. Anladığım kadarıyla hiçbir Suriyeli ABD’lilerden böyle bir ricada bulunmadı” dedi.

Bogdanov konuşmasının devamında, “Doğal kaynaklar halka ve bu ülkeye ait olmalı ve doğal olarak meşru hükümet tarafından kontrol edilmelidir”  ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Türk ve Rus askerlerinin, Fırat’ın doğusundaki Kamışlı-Derik kesiminde gerçekleştirdiği 12. kara devriyesi tamamlandı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Fırat’ın doğusunda Türk ve Rus askeri unsurlarının Kamışlı-Derik sektöründe dörder araç ve İHA’larla iştirak ettiği on ikinci ortak kara devriyesi planlandığı gibi icra edildi” ifadelerine yer verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X