Rusya’ya “taahhüdüne uy” çağrısı

Rusya’nın söylediği her şeyin bir aldatmaca olduğunu belirten Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Rusya’ya Minsk Anlaşması’na uyma çağrısında bulundu.

Rusya’ya “taahhüdüne uy” çağrısı

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya’nın söylediği her şeyin sadece bir aldatmacadan ibaret olduğunu söyledi.

İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’na katılan Poroşenko, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya’ya Minsk Antlaşması’nda yer alan ateşkese uyma çağrısında bulundu. 

Poroşenko, Ukrayna’nın ateşkese her an hazır olduğunu, ancak Rusya’nın ağır silahlarını Ukrayna’dan çekmediği sürece bundan sonraki ateşkesin de kırılgan olacağını ve ertesi gün bozulabileceğini ifade etti. 

Ateşkesin defalarca bozulduğunu hatırlatan Poroşenko, bundan sonra daha güvenilir bir ateşkese ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Poroşenko şöyle devam etti: 

“Rusya’dan talebimiz, altında imzası olan Minsk Antlaşması’na uyarak, Ukrayna topraklarındaki yabancı askerlerini ve ağır silahlarını geri çekmesi, Ukraynalı esirleri serbest bırakması ve siyasi sürecin bir an önce başlatılması. Ancak Rusya’nın söylediği her şey sadece bir aldatmaca.”

Belarus’un başkenti Minsk’te 5 Eylül’de Ukrayna ve Rusya arasında ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması konusunda mutabakat sağlanmıştı. Ancak ateşkes defalarca bozuldu ve taraflar birbirini suçlamaya devam ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X